Rybí filety s tvarohovo-křenovým dipem

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 20 min 4 porce Ryby 3 názory

Suroviny

400 g filetov z morských rýb ( alebo filé )
½ citróna
soľ
Dip :
250 g jemného tvarohu
5 lyžíc mlieka
3 lyžice strúhaného chrenu ( alebo podľa chuti )
pažitka
tymián
petržlenová či zelerová vňať...opäť podľa chuti; ak nemáme čerstvé, potom použijeme provensálske bylinky )
soľ
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filety pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme. V kastróli zvaríme 2 dcl vody. Keď začne vrieť, vložíme filety, ohneň stiahneme na minimum a filety necháme len tiahnúť asi 10-15 minút, podľa hrúbky (nesmú vrieť).

  2. Medzitým vymiešame tvaroh s mliekom a soľou, vmiešame strúhaný chren a sekané bylinky. Ak použijeme sušené, dip musí aspoň 30 minút postáť, aby bylinky nasiakli.

  3. Filety vyberieme a uložíme na teplý tanier. Podávame s varenými zemiakmi a dipom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rybí filety s tvarohovo-křenovým dipem

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Je to dietní pěkně, rybu bych mohla denně, jakkoliv,zrovna jsem četla, že 90 % populace má nedostatek vitamínu "D".. něco na tom je..dip je také pěkný;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Rybička je rybička ;-);-):-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je sympaticky dietní recept:yes:, bude se hodit po svátečním obžerství ;-):-8

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí filety recepty tvarohovo smetanový dip rybí filety s křenem