Bílý chřest se slaninou jako příloha

Montanka Kuchařka:

Přílohy 3 názory

56

Suroviny

bílý chřest
anglická slanina
lžička soli
cukru
citronové šťávy
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé části, pokud nemáme rádi, odřízneme vršky, a oloupeme.

  2. Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme sůl, citron a cukr. Vložíme chřest a vaříme 8-12 minut do změknutí.

  3. Uvařený chřest slijeme přes cedník, necháme pod pokličkou okapat.

  4. Pak vždy vezmeme tři kousky chřestu a zabalíme ho šikmo do anglické slaniny. (měla jsem slabé kousky - pokud budou silnější, stačí dva)

  5. Takto připravené svazky smažíme na trošce oleje na rozpálené pánvičce, aby slaninka byla dokřupava.

  6. Podáváme k různě upravenému masu.

Poznámka

Vím, že je tady podobný recept, ale ten je na grilu, tak jsem chtěla, aby tady byl i nějaký "podomácku dělaný".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bílý chřest se slaninou jako příloha

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept na bílý chřest chřest bílý bílý chřest bílý chřest recepty bílý chřest recept chřest se slaninou recepty z bílého chřestu chřest bílý recepty jak uvařit bílý chřest recept bily chrest chrest bily recept recepty bílý chřest chřest recepty bílý bili chřest bílý chřest na grilu recept chřest se slaninou recepty z chřestu bílého recepty na bílý chřest chřest jako příloha k masu recept na bílý chřest na grilu

Zapomněl/a jsem heslo