Bílý chřest se slaninou jako příloha

Montanka Kuchařka:

Přílohy 3 názory

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

bílý chřest
anglická slanina
lžička soli
Nyní v akci
cukru
citronové šťávy
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé části, pokud nemáme rádi, odřízneme vršky, a oloupeme.

  2. Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme sůl, citron a cukr. Vložíme chřest a vaříme 8-12 minut do změknutí.

  3. Uvařený chřest slijeme přes cedník, necháme pod pokličkou okapat.

  4. Pak vždy vezmeme tři kousky chřestu a zabalíme ho šikmo do anglické slaniny. (měla jsem slabé kousky - pokud budou silnější, stačí dva)

  5. Takto připravené svazky smažíme na trošce oleje na rozpálené pánvičce, aby slaninka byla dokřupava.

  6. Podáváme k různě upravenému masu.

Poznámka

Vím, že je tady podobný recept, ale ten je na grilu, tak jsem chtěla, aby tady byl i nějaký "podomácku dělaný".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bílý chřest se slaninou jako příloha

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo