

Bílý chřest se slaninou jako příloha
Suroviny
- bílý chřest
- anglická slanina
- lžička soli
- cukru
- citronové šťávy
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Z chřestu odstraníme zdřevnatělé části, pokud nemáme rádi, odřízneme vršky, a oloupeme.
Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme sůl, citron a cukr. Vložíme chřest a vaříme 8-12 minut do změknutí.
Uvařený chřest slijeme přes cedník, necháme pod pokličkou okapat.
Pak vždy vezmeme tři kousky chřestu a zabalíme ho šikmo do anglické slaniny. (měla jsem slabé kousky - pokud budou silnější, stačí dva)
Takto připravené svazky smažíme na trošce oleje na rozpálené pánvičce, aby slaninka byla dokřupava.
Podáváme k různě upravenému masu.
Poznámka od kuchařky
Vím, že je tady podobný recept, ale ten je na grilu, tak jsem chtěla, aby tady byl i nějaký "podomácku dělaný".