Bílý chřest se slaninou jako příloha

Montanka Kuchařka: Montanka

Přílohy 3 názory

Suroviny

bílý chřest
anglická slanina
lžička soli
cukru
citronové šťávy
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé části, pokud nemáme rádi, odřízneme vršky, a oloupeme.

  2. Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme sůl, citron a cukr. Vložíme chřest a vaříme 8-12 minut do změknutí.

  3. Uvařený chřest slijeme přes cedník, necháme pod pokličkou okapat.

  4. Pak vždy vezmeme tři kousky chřestu a zabalíme ho šikmo do anglické slaniny. (měla jsem slabé kousky - pokud budou silnější, stačí dva)

  5. Takto připravené svazky smažíme na trošce oleje na rozpálené pánvičce, aby slaninka byla dokřupava.

  6. Podáváme k různě upravenému masu.

Poznámka

Vím, že je tady podobný recept, ale ten je na grilu, tak jsem chtěla, aby tady byl i nějaký "podomácku dělaný".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bílý chřest se slaninou jako příloha

Tématické fráze: recept na bílý chřest chřest bílý bílý chřest bílý chřest recepty chřest se slaninou bílý chřest recept recepty z bílého chřestu chřest bílý recepty jak uvařit bílý chřest recept bily chrest chrest bily recept chřest jako příloha k masu recepty bílý chřest chřest recepty bílý bili chřest bílý chřest na grilu recept chřest se slaninou recept z bileho chrestu recepty na bílý chřest recepty z chřestu bílého

Zapomněl/a jsem heslo