Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
Pokud patříte mezi milovníky hub a vždy máte nějaké sušené doma po ruce, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Talíř chutné smetanové polévky, plné hub, brambor a petrželky, potěší a opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 987 kJ / 714 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,96 g |
Tuky | 30,26 g |
Vláknina | 15,61 g |
Cholesterol | 95 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 85,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je někde odkoukaný z televize, ale hrozně dávno. Takže se autorovi omlouvám, pokud se přihlásí, tak bude tady uveden on a ne já. Volné šíření fotografie u tohoto receptu povoleno. Jelikož nejsem autorem tohoto receptu, jeho volné šíření nemohu upravovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2014 10:26
Krásná polévka, mně chutnat bude!!
19. 1. 2014 15:44
Já jsem celkem kmínová a do všech,podotýkám do všech, jiných houbových polévek a jídel sypu kmín jako o život. Nebudu já náhodou "čechoslovák" !
Sympozium určitě svoláme až někdo uvaří a nebude mu to chutnat !
Sympozium určitě svoláme až někdo uvaří a nebude mu to chutnat !
19. 1. 2014 14:02
jarda Kadic: no vidíš, kromě Čechů a Slováků už je zastoupena i Itálie. Vypadá to na bohatou mezinárodní účast v řešení tohoto problému a pak společně napíšeme vědeckou odbornou práci "S nebo bez?"
19. 1. 2014 14:01
Jitkas: jo,je určitě možné,že v této jemné polévce by chuť kmínu přebila tu smetanu
19. 1. 2014 13:55
Jarda Kadic: V Italii tez bez kminu, max. trochu cesneku (malinko) a cerstve petrzelky, posypat po uvareni.
19. 1. 2014 13:43
(ejaja: Terezko a my,co žijeme v Čechách,to zase zkusíme bez kmínu a pak uděláme mezinárodní debatu a to by bylo,že bychom na to nepřišli,co je lepší (chtěl jsem napsat“ sympozium“ ale já,celkem slušný češtinář,si zaboha nemohl vzpomenout, jaké “I“ po “S“
19. 1. 2014 13:09
jarda Kadic: my, co žijeme na Slovensku, vyzkoušíme a možná se polepšíme
19. 1. 2014 12:55
Jedna malá poznámka k používání kmínu: kuchařky, které žijí na Slovensku kmín nedávají,my,co jsme z Čech,kmín dáváme.
18. 1. 2014 20:20
magdalenka: Dáváš víc hub ,já bych dala taky ,kdybych měla. Totiž z těch koupených sušených není tak dobrá a domácí jsem dostala od dcery. ale jenom trošku. Vlastní nemám tak šetřím. Mám už jenom na jednu polívčičku do nových hub! Jo a ten česnek tam moc není cítit jenom tam podtrhuje pozadí je osmažen a čínský !!
18. 1. 2014 20:17
casino: Ten autor někde existuje ,fakt to mám z televize./Neodpřísahnu to !/ Kujon to ano,je velice dobrá !
Jenom si nepamatuju kde ,kdy a kdo ? To jsem si k tomu receptu zapomněla připsat.
Jenom si nepamatuju kde ,kdy a kdo ? To jsem si k tomu receptu zapomněla připsat.
18. 1. 2014 18:39
Robím polievku v podstate identicky, ale tak isto bez kmínu - rasce a bez cesnaku, bujón tiež nedávam a hubami nešetrím, dávam viac. Výborná je z húb čerstvých, ale najlepšia je zo sušených. Je jemná a úžasne voňavá, hlavne ak prevládajú pravé hríbky. Kto neodskúša, neuverí.
18. 1. 2014 18:30
Já rovněž dávám všude k houbám kmín, ale nakonec zkusit se má všechno. Dělám velmi podobnou polévku podle tchýňky, taky ji tu mám, ale bez bujonu zato navíc s libečkem.
18. 1. 2014 18:22
Veronika.Hrozna:
Pokud to není čirý alibismus, tak tomu autorovi bych se neomlouvala - musí to být pěkný kujóóón
Ze sušených hub vařím velmi podobnou políffku, samozřejmě bez houbového bujonu!!! a bez namáčení houbových čipsů... A vezme mi to max. 30 minut... a taky je véééborná, jak říkají MAKRONKY
...a stačí mi k tomu JEDNA varná nádoba
Pokud to není čirý alibismus, tak tomu autorovi bych se neomlouvala - musí to být pěkný kujóóón
Ze sušených hub vařím velmi podobnou políffku, samozřejmě bez houbového bujonu!!! a bez namáčení houbových čipsů... A vezme mi to max. 30 minut... a taky je véééborná, jak říkají MAKRONKY
...a stačí mi k tomu JEDNA varná nádoba
18. 1. 2014 17:32
tejaja: Terezko,to nedáváš kmin ani do smaženice (houbové)
18. 1. 2014 17:28
Robíme všelijaké hubové polievky, ale bez smotany. Raz to vyskúšam so smotanou A kmín nedávame do žiadnej, ani do žiadneho jedla s hubami. Len viac čierneho korenia, ako píše Veronika
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavý hermelín
Přidáno před 8 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 26 minutami
Fit salát
Přidáno před 12 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 23 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno 24. 4. 2024 08:10
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 44 minutami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 9 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: houbová polévka se smetanou houbová polévka ze susenych hub houbová polévka ze sušených hub se smetanou houbová polévka houbová polévka se zakysanou smetanou houbová polévka z čerstvých hub bílá houbová polévka houbová polévka z čerstvých hub se smetanou polevka houbová se smetanou houbová polévka. houbová polévkase smetanou houbova polevka ze smetanou polevka ze susenych hub se smetanou houbova.polevka houbova polevka top recepty houbová polévka se smetanou recept polévka se šlehačkou houbová polévka z čerstvých hub ze smetanou houbová polévka s bramborem šlehačkou houbová polevka na smetaně
Suroviny: smetana, máslo, pepř mletý, petrželka hladkolistá, brambory, cibule, česnek, bujón houbový, mouka hladká
Houbová polévka se šlehačkovou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q55D
21 názorů