Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ropa Vieja - Staré šaty

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 2. 2009 19:51

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 034 kJ / 2 637 kcal
Bílkoviny319,29 g
Tuky66,43 g
Vláknina115,14 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 2,74 g
Sůl5,55 g
Sacharidy132,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Sofrito

2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky.

Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu.

Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství:

1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

11. 2. 2023 13:05

Drobek: Římský kmín a náš normální kmín jsou si podobné jen vzhledově (podobný tvar semen), chutí a vůní se zcela liší a v jídlech se nedají zaměňovat. Římský kmín se běžně prodává pod názvem cumin.

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 7. 2011 14:03

Toto na mne juklo z náhodných receptů a jsem za to moc ráda;-):yes:vypadá to skvěle a chtělo by to vyzkoušet;-):-p+1:yes:

Drobek Drobek

22. 12. 2009 17:01

:-) Výbušná, normální kmín je bratranec, pravda trochu vzdálený, normálního kmínu. Asi bych, kdybych nemohl jinak dal mletý normální kmín. A jinak, mají ho v zásilkovém obchodě http://www.viva-la-vida.cz/scripts/index.php, v oddělení koření. Stojí 30 korun za 50 gramů.;-)

vybusna vybusna

22. 12. 2009 10:40

nechapem preco, ale na slovensku jednoducho nejdem nikde kupit rimsky kmin...resp. cumin...trafi ma

Drobek Drobek

8. 11. 2009 19:26

:-K Ale kdež by to vadilo, naopak. Osvěta se musí šířit, vždyť proto na TopRecepty chodíme, ne?

vybusna vybusna

8. 11. 2009 19:22

:-D a este sa ta chcem drobek opytat takto verejne...nebude ti vadit, ked tie tvoje receptiky obslahnem, uvarim, nafotim a vlozim sem....samozrejme ta uvediem ako autora

Drobek Drobek

8. 11. 2009 18:58

Mám, momentálně vychází na pokračování v rubrice "nejen duše"
v http://www.kudlanka.cz, a pak doporučuju se podívat na http://www.manana.cz/, která je celá věnovaná mexické a Guatemalské kuchyni. Dál, v mé Grilovací kuchařce je taky sekce jídel z ciziny, http://drobek.eml.cc, a dál Úvod do paprikologie.
A jak vidíš, upravil jsem to Sofrito.

vybusna vybusna

8. 11. 2009 18:52

drobek prosim ta...nemas viac receptov z kubanskej kuchyne, resp. mexickej?

vybusna vybusna

5. 11. 2009 22:09

drobek...ako si kazal, tak som robila:-D...btw ten rimsky kmin s tym jedlom urobil zazraky...:yes:

Drobek Drobek

5. 11. 2009 22:07

Do mrazáku s tím, dá se to použít i do jiných receptů, na vepřové plátky, kuřecí prsa, všude kde to volá po podobných surovinách. Prostě zpracovat nějak. A příště ho dělat míň.;-)

vybusna vybusna

5. 11. 2009 21:12

tak dnes doslo na tuto variantu a mozem povedat, ze je vynikajuca....tento recept je o nieco sofistikovanejsi ako bibin a rozdelili sme si to tak, ze mne chuti viac ta bibinky kreacia a muzovi tato....budem rozhodne varit obidvoje...btw...toho sofrita mi ostala hruza...co s nim?

vybusna vybusna

22. 2. 2009 22:39

varim casto indicke jedla a tam teda sakra poznat ci som dala petrzlen alebo koriander...preto to nenahradzam...samozrejme netvrdim, z3e to nie je dobre aj s tym...v kazdom pripade kym pristupim k tomuto rieseniu sa pozriem, ci nenajdem v obchode koriander...

Drobek Drobek

22. 2. 2009 22:37

Tak postupně ke komentářům.:-8
Jistě by to šlo s těstovinami, šlo by to s čímkoli, protože konečně je to vaše kuchyně a váš oběd. Sám si to umím dobře představit i se špeclemi či s houskovým knedlíkem.
A koriandr je vlastní bratranec petrželky, takže znova, proč ne? Ostatně tady v Americe často nahrazujem petrželku, která je vzácná právě koriandrem, tedy cilantrem, používaným hojně v mexické kuchyni.:-p

spagetka spagetka

22. 2. 2009 20:16

no originální postup a vypadá,že co nejdřív bude k obědu :-p;-):yes:

sebena sebena

22. 2. 2009 20:13

Vypadá to dobře:yes: určitě vyzkouším....Šlo by to i s těstovinami???

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ropa vieja rop recepty kubánský dort recept ropa vieja recept staré recepty kubánská ropa vieja hovězí na kmíně recept ropa vieja kubánský dort ropa viecha kubánský řízek kubánské recepty římské šaty římský kmín recepty kubánské šaty kubánský dort-recept recept na kubansky dort sat starych rimanu kubánskej dort rop recept

Suroviny: roštěná hovězí, cibule sušená, olej řepkový, šťáva rajčatová, bobkový list, celer, mrkev, hrášek, olivy, římský kmín mletý

TopRecepty.cz

Ropa Vieja - Staré šaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRAY