Ropa Vieja - Staré šaty
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 034 kJ / 2 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 319,29 g |
Tuky | 66,43 g |
Vláknina | 115,14 g |
Cholesterol | 563 mg |
Sodík | 2,74 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 132,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sofrito
2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky.
Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu.
Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství:
1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2023 13:05
25. 7. 2011 14:03
22. 12. 2009 17:01
22. 12. 2009 10:40
8. 11. 2009 19:26
8. 11. 2009 19:22
8. 11. 2009 18:58
v http://www.kudlanka.cz, a pak doporučuju se podívat na http://www.manana.cz/, která je celá věnovaná mexické a Guatemalské kuchyni. Dál, v mé Grilovací kuchařce je taky sekce jídel z ciziny, http://drobek.eml.cc, a dál Úvod do paprikologie.
A jak vidíš, upravil jsem to Sofrito.
8. 11. 2009 18:52
5. 11. 2009 22:09
5. 11. 2009 22:07
5. 11. 2009 21:12
22. 2. 2009 22:39
22. 2. 2009 22:37
Jistě by to šlo s těstovinami, šlo by to s čímkoli, protože konečně je to vaše kuchyně a váš oběd. Sám si to umím dobře představit i se špeclemi či s houskovým knedlíkem.
A koriandr je vlastní bratranec petrželky, takže znova, proč ne? Ostatně tady v Americe často nahrazujem petrželku, která je vzácná právě koriandrem, tedy cilantrem, používaným hojně v mexické kuchyni.
22. 2. 2009 20:16
22. 2. 2009 20:13
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: ropa vieja rop recepty kubánský dort recept ropa vieja recept staré recepty kubánská ropa vieja hovězí na kmíně recept ropa vieja kubánský dort ropa viecha kubánský řízek kubánské recepty římské šaty římský kmín recepty kubánské šaty kubánský dort-recept recept na kubansky dort sat starych rimanu kubánskej dort rop recept
Suroviny: roštěná hovězí, cibule sušená, olej řepkový, šťáva rajčatová, bobkový list, celer, mrkev, hrášek, olivy, římský kmín mletý
Ropa Vieja - Staré šaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRAY
18 názorů