Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí ruské vejce

Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji připravíte doma? A možná i zavzpomínáte...

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

9. 3. 2014 14:47

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento je recept je uveden jako pro jednu osobu, protože pak už jen záleží kolik máte strávníků, tak úměrně zvýšíte počet surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

prosciuto

11. 10. 2016 20:25

Jitkas:
S tým prepisom cudzích slov do rustiny máte ciastocne pravdu, ale hned v tomto slove (ak cítate po rusky) je rozdiel, ktorý nezodpovedá tomu, co ste uviedli, pretoze tam nie je druhé "i" zo slova Olivier, ale mäkký znak.

Jitkas

6. 10. 2016 10:05

prosiuto: Olivier - cteme olivie (tedy bez koncoveho "R"), Rusove ho pisi foneticky, ostatne jako vsechno, co pochazi z ciziho jazyka :-8

prosciuto

5. 10. 2016 23:34

Jitkas:
V Rusku a v bývalom Sovietskom zväze sa volá a volal Salat Olivie (nie Olivier).
Салат Оливье

Dana61

11. 3. 2014 11:01

no to je dobrůtka:yes::-D už jsme také dlouho neměli, takže brzo udělám:-p máš ho krásné i pro oko;-)

znamenivah znamenivah

10. 3. 2014 15:58

maria:no právě že *kdysi*:-//.To co se prodává ted mi už nechutná ani trošku.Proto jsem se rozhodla si dělat tuhle dobrotu doma.

maria

10. 3. 2014 15:56

Zo všetkých vaši komentárov mi vychádza, že je to absolútna pochúťka.Môže,byť,no kedysi dávno v Korune v Prahe mali aj lepší

zuzun

9. 3. 2014 23:10

Verunka, Magdalenka, Jitkas: Tak vida, nekde je to fakt Rusky salat...ale kdyz to vymyslel Francouz Olivier v Rusku, tak v podstate maji vsichni recht:-D:-D (no ja jen predavala dal jak mi bylo vysvetleno, tak sorry za neuplne informace). Me je to osobne jedno jestli je Francouzky nebo Rusky, chutna mi uplne stejne dobre :-*, ten nazev je dulezity jen kvuli tomu, abysme vsichni vedeli o ktery salat tu jde. Tyto salaty na bazi Olivierova/Ruskeho jsou skutecne nebe v hube, nemuzu vynachvalit:-p:-p enem dietnejsi varianty musim delat:-8

Dajda Dajda

9. 3. 2014 22:22

karel: Přišli odsud naši slovanští předkové .....

Jitkas

9. 3. 2014 22:02

Rusky salat (nas bramborovy), vytvoril belgo-francouzsky kuchar jmenem Lucien Olivier v roce 1860,kdyz pusobil jako sefkuchar v jedne famozni restauraci v Moskve a tam ten salat opravdu vznikl. Puvodne vubec nevypada tak jak ho zname dnes, byla to opradu velice luxusni zalezitost. Zmenil se podstatne po revoluci, kdy zacaly chybet puvodni ingredience. Napr. puvodne neobsahoval majonezu, ale neco jako vinagrette a byl hlavne na bazi rybiho masa a cerstve zeleniny.
V Italii je to rusky salat, tez ve Spanelsku, Francii, USA a Anglii. V Rusku je to "salat olivier", nebo moskevsky slat.

Mozna ten vyraz "ruske vejce" vznikl prave od onoho "ruskeho slatu".

magdalenka magdalenka

9. 3. 2014 21:53

zuzun: Pravidelne robím talianskej návšteve na želanie klasický zemiakový šalát (s majonézou) a kuracie rezne. A tomu šalátu tiež hovoria "ruský".:-) - v Taliansku ho vraj tak volajú... my sme ho kedysi doma volali "francúzsky".

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2014 21:26

zuzun:Udělej ,měla jsem návštěvu ze Švýcar a šli se po mých Ruských vajíčkách utlouct ! Ruské, neruské !

zuzun

9. 3. 2014 21:17

podobnemu salatu jako nasemu "Vlasskemu"(s kousky vareneho kurete) rikaji v Iranu "Salat Olivie" nevim jak se to pise francousky, ale ma to byt z Francie (teda, Iranci to prevzali od Rusu, kteri si mysleli, ze takto nejak by francouzky salat vypadal a chteli se stravovat po francouzku). Salatu tedy nerika nikdo Rusky, i kdyz to Rusove vynalezli.:-O:-D
K Ruskymu vejci: nevim jak moc Rusky je, ale jako dite jsem se mohla po nem utlouct. Jsem rada, ze jsem si ho v nedavne dobe nekoupila, kdyz rikate jak je to ted hnusny a neda se srovnat s tim puvodnim, aspon mi zbyla chutna vzpominka. Uz jsem se zklamala v mnoha "vylepsenych" vyrobcich vcetne salamu, Ruske vejce si tedy radsi taky udelam doma. Bod ode me za vzpominku na skolni leta.:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2014 21:01

Karlíčku !:-//No já nevím,ale nejdřív zkoumám jestli je to dobré:-p a potom se ptám ,jak se to jmenuje a odkud to jídlo je. Odsuzovat něco jenom proto ,že je to "odněkud" je tristní.Na Ruské vejce ,boršč a Stroganoff nedám dopustit, ať se ti to líbí,nebo ne!:-D

casino casino

9. 3. 2014 20:45

spagetka:
...no a Italové zase říkají vlašskému salátu "ruský salát" :-D

spagetka spagetka

9. 3. 2014 20:16

karel:v Rusku v životě o tomhle vejci neslyšeli, zrovna tak jako ve Španělsku o španělských ptáčkách

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ruské vejce ruske vejce recept ruské vejce v aspiku jak se dělá ruské vejce recept na ruské vejce v aspiku ruské vajíčko ruska vejce ruska vejce recepty domácí vejce cena domácích vajec recept na ruske vejce ruské vejce v aspiku recept ruske vajce recept domácí vejce cena rusky vejce recept ruské vejce v aspiku recept ruske vejce ruská vejce v aspiku ruský salát domácí vejce v aspiku

Suroviny: vejce, salát bramborový, šunka, salám vysočina, salám gothaj, slanina anglická, sýr plátkový, hrášek sterilovaný, okurky sterilované, paprika čerstvá červená, salát ledový, majonéza, hořčice, okurka čerstvá, petrželka

TopRecepty.cz

Domácí ruské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BV3