Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek

Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 2. 2009 12:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 538 kJ / 2 997 kcal
Bílkoviny152,36 g
Tuky183,67 g
Vláknina8,92 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,71 g
Sacharidy180,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

27. 2. 2009 21:12

Dík za informaci, že to chce hodně rozválet, aby byly větší.

Bibinka Bibinka

27. 2. 2009 19:57

Hello,dělala jsem to převčírem, tak to mám v živé paměti: těsto 1 ks-400 g a mleté maso ve vaničce, koupené v Kauf. půlkilové balení. Vyšlo to akorát. On ten burek není zrovna malý a těsto opravdu vyválet a nařezat na 8 kusů. Teda tak to vyšlo mě. Když Ti nějaký kus masa zbyl, jednoduše ho dáš do nějaké polévky;-):-)

Hella Hella (moderátorka)

27. 2. 2009 19:41

Určitě vyzkouším, připadá mi to velice jedlé - dávám bod. Ale dovolím si zapochybovat, že na 1 listové těsto spotřebuju půl kg masa + 100 g sýra a to všechno narvu do 8 rohlíků. Buď musím více rozválet těsto a udělat těch rohlíků víc, nebo musím koupit více těsta (nebo míň masa). Vycházím ze svého poznatku, že když dělámhttp://www.toprecepty.cz/recept/3438-sklebici-z-li... tak z 1 těsta udělám 16 čtverečků 7x7 cm.

Katarinka

27. 2. 2009 15:34

Tak toto určite vyskúšam,super nápad:-)

Bibinka Bibinka

27. 2. 2009 13:49

špagetko, určitě by tam mohl být balkán a dokonce to může vypadat stylově jako Balkánská pochutina;-):-p
Jinak jsi teda manželka činu, takhle rychle to vytvořit jako překvapení:-!. Už to vidím, jak se mu budou dělat boule za ušima a očíčka mu budou úplně zářit štěstím:-D:-p:-))

spagetka spagetka

27. 2. 2009 13:42

Bibi, ten burek mi hrozně něco připomíná, jen nevím co ...nepatřil by tam balkánský sýr? :-p:-p:yes:

Bibinka Bibinka

27. 2. 2009 13:21

Eliz, řekla bych, že můžeš použít jakýkoliv tvrdý sýr a nakonec i tu fetu, proč ne že jo.;-) Je to opravdu dobrý a sytý jídlo, večer jsme ho dojedli studený s chlebem a taky byl fajny:-p;-)

Eliza Eliza

27. 2. 2009 12:58

To láká k vyzkoušení...:-p
Bibi, jaký druh sýra používáš? Vypadá to na fetu, když je balkánský pokrm, ale nevím...:-/:-8

sebena sebena

27. 2. 2009 12:53

hned bych si dala...:-p:yes:

slunce slunce

27. 2. 2009 12:48

to vypadá moc dobře :-p

1 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta

Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl

TopRecepty.cz

Burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31zn