Šmakedín
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 251 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,55 g |
Tuky | 26,77 g |
Vláknina | 32,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,71 g |
Sacharidy | 100,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Máte rádi kysané zelí a Šmakouna? V tom případě je pro vás tento recept jako stvořený, protože dnes jsem si pro vás připravila jeden ze symbolů maďarské kuchyně, samozřejmě v upravené verzi, které odpovídá název. V Maďarsku se mu říká Székelygulyas, v Čechách byste ho ale pod originálním názvem hledali jen stěží. Někteří Maďaři zase říkají, že je podobný jejich Kolozsvár káposzta, tedy kološvárskému zelí. Jisté je jen jedno: s maďarským městem Szeged nemá nic společného. Teď hurá do vaření!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2014 07:22
Magdalena: Šmakoun zoženieš v predajniach zdravej výživy, popozeraj sa, ktorú máš najbližšie. Je vynikajúci
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
6. 6. 2014 07:03
rada by som recept vyskusala no neviem kde zozeniem na Slovensku ten smakoun ,ani sajnu o tom co to moze byt.
6. 6. 2014 06:38
Majka8: Každému chutná a vyhovuje něco jiného Já třeba hrašku nemusím na obalování, ale takhle na zahuštění mi tam vůbec nevadí. Co se týče Šmakouna, tak je to dobrá varianta pro mou dceru, která moc nechce jíst maso ani zeleninu
6. 6. 2014 00:30
Tom Beyk:A dobře děláš,vyzkoušela jsem oboje a nic mně zrovna neosloviloje tu několik receptů ze šmakouna,tak snad jen ty tousty,ty jsou dobrý,hraška,no co dodat,koupila jsem velké balení a teď pátrám jak ho zužitkovat,jen jedno jídlo bylo celkem chutný,jinak nic moc....není fakt na klasiku,tyhle jídla mně chlap nechce.
5. 6. 2014 19:44
Díky za odpvědi. ...asi zůstanu u bůčku
5. 6. 2014 19:29
Tom Beyk: Jak už je tu zmíněno, šmakoun je zpracovaný vaječný bílek http://www.smacker.cz/ a hraška se dá sehnat v každém obchodě se zdravou výživou i v Globusu. Je to vlastně směs na obalování, zahušťování apod.
5. 6. 2014 19:10
To vypadá moc hezky
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
5. 6. 2014 18:47
Myslel jsem, že všechno vím a znám, všude jsem byl dvakrát a vono néé.. ...símtě co to je ten šmakoun a hraška??? Já si myslím, že to musí bejt šmakovací
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?
5. 6. 2014 17:17
Já se Šmakounem neumím, tak ráda vyzkouším! Tohle mi chutná, jen si to přečtu
5. 6. 2014 17:14
pipre: Často??? Tak sem s ním!!!
5. 6. 2014 13:31
Dobrý nápad. Já šmakouna připravuji často, takže určitě vyzkouším i tento recept+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 14 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 17 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 7 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 7 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 9 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 9 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 12 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 13 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedin ze smakouna příloha ke kološvárskému na zelí co je šmakoun obalovací směs na bůček šmakoun recepty jak zahustit hraskou zelí recept šmakoun zelí smakoun a kysane zeli
Suroviny: šmakoun mexico, cibule, zelí kysané, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, olej olivový, česnek, kmín drcený, hraška, sůl, pepř
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
11 názorů