Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakedín

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 6. 2014 13:22

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 251 kJ / 1 016 kcal
Bílkoviny79,55 g
Tuky26,77 g
Vláknina32,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,22 g
Sůl13,71 g
Sacharidy100,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Máte rádi kysané zelí a Šmakouna? V tom případě je pro vás tento recept jako stvořený, protože dnes jsem si pro vás připravila jeden ze symbolů maďarské kuchyně, samozřejmě v upravené verzi, které odpovídá název. V Maďarsku se mu říká Székelygulyas, v Čechách byste ho ale pod originálním názvem hledali jen stěží. Někteří Maďaři zase říkají, že je podobný jejich Kolozsvár káposzta, tedy kološvárskému zelí. Jisté je jen jedno: s maďarským městem Szeged nemá nic společného. Teď hurá do vaření!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

6. 6. 2014 07:22

Magdalena: Šmakoun zoženieš v predajniach zdravej výživy, popozeraj sa, ktorú máš najbližšie. Je vynikajúci :yes:
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi... ;-)

Magdalena

6. 6. 2014 07:03

rada by som recept vyskusala no neviem kde zozeniem na Slovensku ten smakoun ,ani sajnu o tom co to moze byt.:-?:-?:-?:-?

MishkaCZ

6. 6. 2014 06:38

Majka8: Každému chutná a vyhovuje něco jiného ;-) Já třeba hrašku nemusím na obalování, ale takhle na zahuštění mi tam vůbec nevadí. Co se týče Šmakouna, tak je to dobrá varianta pro mou dceru, která moc nechce jíst maso ani zeleninu :-//

Majka8

6. 6. 2014 00:30

Tom Beyk:A dobře děláš,vyzkoušela jsem oboje a nic mně zrovna neoslovilo:-)je tu několik receptů ze šmakouna,tak snad jen ty tousty,ty jsou dobrý,hraška,no co dodat,koupila jsem velké balení a teď pátrám jak ho zužitkovat,jen jedno jídlo bylo celkem chutný,jinak nic moc....není fakt na klasiku,tyhle jídla mně chlap nechce.

Tom Beyk Tom Beyk

5. 6. 2014 19:44

Díky za odpvědi. :-//...asi zůstanu u bůčku:-p

MishkaCZ

5. 6. 2014 19:29

Tom Beyk: Jak už je tu zmíněno, šmakoun je zpracovaný vaječný bílek http://www.smacker.cz/ a hraška se dá sehnat v každém obchodě se zdravou výživou i v Globusu. Je to vlastně směs na obalování, zahušťování apod.

ibramburka

5. 6. 2014 19:10

To vypadá moc hezky :-)
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku. :-)

Tom Beyk Tom Beyk

5. 6. 2014 18:47

Myslel jsem, že všechno vím a znám, všude jsem byl dvakrát a vono néé.:-O:-(. ...símtě co to je ten šmakoun a hraška??? Já si myslím, že to musí bejt šmakovací:-*:-D
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?

snazilka

5. 6. 2014 17:17

Já se Šmakounem neumím, tak ráda vyzkouším! Tohle mi chutná, jen si to přečtu:-) :-K

snazilka

5. 6. 2014 17:14

pipre: Často:-O??? Tak sem s ním:-)!!!

pipre pipre

5. 6. 2014 13:31

Dobrý nápad. Já šmakouna připravuji často, takže určitě vyzkouším i tento recept:yes:+

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: segedin ze smakouna příloha ke kološvárskému na zelí co je šmakoun obalovací směs na bůček šmakoun recepty jak zahustit hraskou zelí recept šmakoun zelí smakoun a kysane zeli

Suroviny: šmakoun mexico, cibule, zelí kysané, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, olej olivový, česnek, kmín drcený, hraška, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Šmakedín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E1K