Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 251 kJ / 1 016 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,55 g |
| Tuky | 26,77 g |
| Vláknina | 32,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,22 g |
| Sůl | 13,71 g |
| Sacharidy | 100,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šmakoun nakrájíme na větší kousky, aby se nám při vaření nerozpadal.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a krátce orestujeme šmakouna. Jakmile nám začne zlátnout, zasypeme paprikou a kmínem, vše promícháme.
Krok 3: Zakysané zelí pokrájíme (není nutné) a spolu s nálevem přidáme do kastrolu.
Krok 4: Zalijeme vývarem, promícháme a necháme 15 minut dusit pod pokličkou.
Krok 5: Nyní už jen zbývá přidat prolisovaný česnek, zahustit hraškou a případně můžete dosladit, pokud nemáte rádi tolik kyselé. A máme hotovo. Můžete podávat s přílohou, ale já ho mám nejraději jen tak samotný.
Zveřejněno 5. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
Moje poznámka
Šmakedín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E1K
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 47 minutami
Domácí langoše
BTKILI před 5 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 5 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 5 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 6 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 6 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 6 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 6 hodinami
Tématické fráze:
segedin ze smakouna,
příloha ke kološvárskému na zelí,
co je šmakoun,
obalovací směs na bůček,
šmakoun recepty,
jak zahustit hraskou zelí,
recept šmakoun zelí,
smakoun a kysane zeli
Suroviny:
šmakoun mexico,
cibule,
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
vývar zeleninový,
olej olivový,
česnek,
kmín drcený,
hraška,
sůl,
pepř
Komentáře (12)
Mrkni sa, aby si vedela, čo to šmakoun je : http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/zdrava-vyzi...
Šmakoun je výrobek z bílků a hráška je směs na obalování z hrášku.
Z fotky se to nedá poznat - není to nakonec sojové maso?