Suroviny pro 60
60
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 88 396 kJ / 21 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 487,30 g |
Tuky | 894,46 g |
Vláknina | 177,40 g |
Cholesterol | 3,59 g |
Sodík | 9,30 g |
Sůl | 22,79 g |
Sacharidy | 2 693,36 g |
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a na závěr do něj po částech zapracujeme vlažné roztopené tuky. Těsto vypracujeme, až je hladké a necháme kynout.
Po vykynutí propracujeme a necháme 15 minut kynout.
Pak znovu propracujeme a 15 minut necháme kynout. Krok 4: Uždibujeme těsto a dlaněmi tvarujeme kuličky které necháme na vále krátce kynout.
Z těsta tvoříme placičky, zabalíme do nich náplně a dobře uzavřeme.
Klademe na pečící papír na plechu švem dolů (povidlové švem nahoru) a necháme ještě chvilku kynout. Pak těsto s náplní zploštíme do tvaru koláčků a potřeme vejcem.
Do středu koláčku dáme kuličku z posypky a kolem klademe z posypky vytvořené „okvětní lístky“ do tvaru kytičky.
Plný plech dáme do trouby vyhřáté na 190˚C a pečeme 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 11. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
Moje poznámka
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno před 21 hodinami
Rajčatový salát s perlovou mozzarellou, balzamikem a bazalkou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná prsíčka s pikantní omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Opečený proteinový chlebík s tuňákem
Přidáno před 23 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wilma před 7 minutami
Karbanátky
Bomber před 31 minutami
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Lenusak2 před 59 minutami
Hamburgerové bulky
petra.sym před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 2 hodinami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 3 hodinami
Kynutý knedlík
Bigharvik před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
petrasd před 3 hodinami
Španělské ptáčky
trdlo před 3 hodinami
Žampiónová polévka
Dagemar před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na kolace,
hlučínské koláčky,
čím zahustit povidla,
hlučinske kynute kolače,
posypka na hlucinske kolace,
koláče recept,
slavnostní koláč,
slavnostní kolače,
kolace,
jak se dělají koláče,
prajzké koláče,
hlučinské koláč s tvarohem,
hlučínské koláče na plech,
hlušínské koláče,
čím zahustit jablková povidla,
drobenka na hlučínské koláče,
svatebni kolacky hlucinske,
jak zahustit povidla,
hlucinska posypka,
slavnostní koláčky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
olej,
droždí,
sůl,
mléko,
žloutek,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
tvaroh,
cukr moučkový,
žloutek,
rozinky,
sůl,
kůra citronová,
máslo,
mák mletý,
mléko,
cukr,
rozinky,
sůl,
kůra citronová,
skořice,
máslo,
rum,
piškoty,
povidla švestková,
cukr krystal,
sůl,
máslo,
rum,
perník
Komentáře (27)
Ale to hledání to mi dalo zabrat, sem snad kvůli tomu aj nespala
pak jsem teda dělala z drobenky už jenom kostičky, protože to správné zdobení mi prostě nešlo.
Jenom mne ještě zajímá - proč se ten vlahý tuk dává až do téměř vypracovaného těsta? To jsem nepochopila. Já ho tam prskla hned - všechno dohromady do pekárny.