Salát ze šruchy zelné a cibule

Suroviny 1 porce

Na 1 osobu:
1/2 střední cibule
1 velká hrst šruchy zelné (Portulaca oleracea)
sůl
citronová šťáva
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu pokrájame, presolíme a necháme odstáť, zmäkne a je jemnejšia.

  2. Šruchu nazbierame v čistom prostredí, namočíme do studenej vody, viackrát vodu vymeníme.

  3. Použijeme mladé koncové výhonky, prekrájame ich a pridáme k cibuli. Pokvapkáme citrónom a olejom.

Poznámka od kuchařky

Podávame ako prílohu k mäsu, príp. s vajcom na tvrdo a pečivom, alebo ako nám chutí...

http://www.prvnikrok.cz/detail-clanek.php?clanek=2...

Komentáře k receptu Salát ze šruchy zelné a cibule

Tématické fráze: šrucha zelná recept salát ze šrůchy zelné šrucha zelná recepty salát ze šrůchy šrucha zelná salát recept salat za sruchy recepty šrucha zelná-recepty šrucha recepty recept na šruchu zelnou šrucha zelná recepty ze šruchy zelné šruchu zelnou