Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 723 kJ / 2 085 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,78 g |
| Tuky | 86,53 g |
| Vláknina | 29,04 g |
| Cholesterol | 974 mg |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 217,18 g |
Postup přípravy
Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Krok 2: Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Krok 3: Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Krok 4: Omáčka:
Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Krok 5: Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Krok 6: Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Krok 7: Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Krok 8: Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Moje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Přidáno před 5 minutami
Kapr s houbovou omáčkou a kroupovými knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Gothajský salám na způsob utopenců
Přidáno před 13 hodinami
Linecké čokoládové
Přidáno před 14 hodinami
Skořicové s kytičkou
Přidáno před 14 hodinami
Linecké mramorové
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová hrníčková buchta
Nikki1 před 35 minutami
Lehoučké čokoládové muffiny
Antusa před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
thekumsen před 12 hodinami
Hustý česnekový krém
Danna před 13 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Slavista62 před 13 hodinami
Milčiny macešky
SimonkaMona před 14 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
Ellisska před 14 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
Kebloood před 16 hodinami
Rajská omáčka
Kebloood před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lenny199 před 17 hodinami
Tématické fráze:
fettuccine recepty,
fettuccine zampiony vajicka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
vejce,
sůl,
brokolice,
gorgonzola,
sýr gran moravia,
voda,
smetana na vaření,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (2)