Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 723 kJ / 2 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,78 g |
Tuky | 86,53 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 974 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 217,18 g |
Postup přípravy
Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Krok 2: Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Krok 3: Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Krok 4: Omáčka:
Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Krok 5: Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Krok 6: Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Krok 7: Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Krok 8: Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Moje poznámka
Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EXZ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 58 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Tématické fráze:
fettuccine recepty,
fettuccine zampiony vajicka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
vejce,
sůl,
brokolice,
gorgonzola,
sýr gran moravia,
voda,
smetana na vaření,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (2)