Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná bramborová kaše

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 946 kJ /
1 182 kcal
Bílkoviny52,76 g
Tuky23,80 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,71 g
Sacharidy177,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky ošúpeme, uvaríme a popučíme. Krok 2: Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme petržlenovú vňať, kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme, asi 3 min. Krok 3: Zemiaky zmiešame s kapustou, pridáme vajíčko a dobre premiešame. Krok 4: Kašu vložíme do vymasteného pekáčika, posypeme strúhaným syrom a v rúre na 180°C zapečieme.
Podávame s kyslým mliekom alebo kefírom, acidofilným mliekom a pod.

Zveřejněno 8. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7q5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7q5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alice_G: A prečo ? Nemusí byť všade strčené mäso. :-D;-) K romuto jedlu patrí iba kyslé mlieko. :-)

A co přdat něco málo uzeného nebo anglické? :-8

Nám taky zbývala kaše a dost. Maminka do ni dávala vejce hladkou mouku a vypracovala těsto. Dělala placky a ty pekla na plotně kamen,mazala rozpuštěným máslem nebo rozpečenými jablky. Vlastně byl druhý dobrý oběd.
Divný na tom bylo že venku bylo 30C°a mi topili v kamnech. :-)):yes:

Moje maminka vždycky udělala kaše jak pro rotu vojáků a zapékaná byla druhý den. Podezírám, že v tom množství byl úmysl. Zeptat už se nemůžu.:-(

Tohle by se mi taky libilo, my nikdy nezapikali bramborovou kasi, nam proste chutna tak jak je, takze se vzdycky snedla. Spis jsme meli (stouchane) brambory a ty, kdyz zbydou, tak se smazi s vejcem. Ale tuhle kasisku bych udelala jen tak naschval i bez zbytku:yes::-p

Já kaši miluji :-):yes:

U nás se zbylá br.kaše vždycky nějak s něčím zapékala, bohužel mám ji v naší rodině ráda jen já, nechápu, proč muž nebo dcera ne, raději si ji ohřejou - pokud teda zbude, ale bodík dám, protože vím, že dobré to je ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z bramborové kaše, co se zbytkem bramborové kaše, zapekana bramb.kase, bramborová kaše druhý den, bramborová kaše recept, bramborová kaše z druhého dne, kase s druhiho dne, zapekáná bramborová kaše s masem, zapečená bramborová kaše, zapákaná bramborová kaše, recept z bramborové kaše, recepty na bramborovou kaši, zapékaná bramborová kaše s vejci, zapékaná bramborová, bramborová kaše s druheho dne, co s bramborovou kaší druhy den, zapecena bramb.kaše, pusinky z bramborové kaše, bramborova kase s necim, bramborová kaše zbytky

Suroviny:
brambory, cibule, zelí kysané, petrželka, vejce, sýr tvrdý, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu