Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 625 kJ / 3 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,66 g |
Tuky | 223,99 g |
Vláknina | 20,96 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 9,40 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
bobkovým listem, kousky pomerančové kůry, solí a pepřem. Zalijte červeným vínem a dejte na 12 hodin do lednice. Krok 4: Vezměte kousky masa a dejte je na savý papír. Oloupejte dvě cibule, a nakrájejte je na kostičky. Slaninu nakrájejte na kousky. Krok 5: V kastrolu na středním příkonu tepla orestujte po dobu 5 minut na olivovém oleji cibuli s trochou soli a pravidelně míchejte. Krok 6: Přidejte nakrájenou slaninu a zarestujte. Pak přidejte kousky masa a opékejte je ze všech stran 5 minut. Přidejte mouku, rajčatový protlak a chvíli restujte. Pak přidejte scezenou marinádu z naložení masa, nechejte uvolnit výpek ze dna kastrolu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a vařte tři hodiny.
Zveřejněno 9. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2vz
Moje poznámka
Provensálský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2vz
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 6 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 8 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 9 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 9 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
mrkev,
cibule,
česnek,
víno červené,
koření hřebíček,
tymián,
bobkový list,
kůra pomerančová,
slanina uzená,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
olej olivový,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (2)
Ve Francii se mu rika daube, odvozeno od od keramicke nadoby - daubière, ve ktere se od nepameti pripravoval www.remember-provence.com/fr/cuisine/poterie-culinaire-de-vallauris/daubiere-en-terre-fabriquee-a-vallauris-poterie-culinaire.html