Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Voňavé křupavé maso se krásně doplňuje se sladkokyselým zelím s šťavnatými jablíčky, zatímco nadýchaný knedlík dokonale zachytí vypečenou šťávu. Skvělé slavnostní jídlo i nedělní oběd.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,71 g |
| Tuky | 11,03 g |
| Vláknina | 17,45 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 5,02 g |
| Sůl | 12,45 g |
| Sacharidy | 124,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní stehna omyjeme, osolíme a posypeme kmínem.
Krok 2: Dáme péct spolu s nakrájenými jablky do trouby na 5 hodin při 110 °C.
Krok 3: Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut. Zaprášíme hladkou moukou a vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky. Můžeme dochutit červeným vínem nebo brandy.
Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 5: Rohlík rozkrájený na kostičky smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce. Přidáme petržel, osolíme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Krok 6: Uděláme kulaté knedlíky a vaříme v páře 20 minut.
Zveřejněno 18. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8GM
Moje poznámka
Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8GM
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 12 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 12 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánský řízek
Vasrmanka před 1 minutou
Dort s kysanou smetanou - Zebra
Monkrizova před 9 minutami
Dvoubarevná vláčná bábovka
mk.martinkucera před 15 minutami
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 19 minutami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 38 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 2 hodinami
Bramboračka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 13 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 14 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachní stehna v troubě,
pečení kachních stehen,
jak dlouho pect kachní stehna,
jak péct kachní stehna,
pečený karlovarský knedlík,
pečené kachní stehna v troubě,
kachni stehna na zeli,
pečená kachna,knedlík,zelí,
pečené kachní stehno,
pecena kachni stehna,
karlovarský knedlík pečený,
pečený kachní stehna,
pečený kachní stehna,
kuřecí stehna na červeném zelí,
kachna a červené zelí,
maso kachní stehna se zelím a s knedlíkem,
kachna se zelím a karlovarský s knedlíkem,
pečeme kachní stehna,
jak dlouho pečeme kachní stehna,
kachni stehna na jablkach
Suroviny:
stehno kachní,
jablko,
víno červené,
zelí kysané červené,
rohlík,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř,
petrželka zelená,
kmín celý
Komentáře (4)