Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Voňavé křupavé maso se krásně doplňuje se sladkokyselým zelím s šťavnatými jablíčky, zatímco nadýchaný knedlík dokonale zachytí vypečenou šťávu. Skvělé slavnostní jídlo i nedělní oběd.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katak

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 300 min

360 min (60 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 108 kJ /
743 kcal
Bílkoviny27,71 g
Tuky11,03 g
Vláknina17,45 g
Cholesterol 233 mg
Sodík 5,02 g
Sůl12,45 g
Sacharidy124,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní stehna omyjeme, osolíme a posypeme kmínem. Krok 2: Dáme péct spolu s nakrájenými jablky do trouby na 5 hodin při 110 °C. Krok 3: Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut. Zaprášíme hladkou moukou a vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky. Můžeme dochutit červeným vínem nebo brandy. Krok 4: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Rohlík rozkrájený na kostičky smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce. Přidáme petržel, osolíme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Krok 6: Uděláme kulaté knedlíky a vaříme v páře 20 minut.

TIP: Recepty s kachním masem

Zveřejněno 18. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8GM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8GM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ideální jako slavnostní oběd. 😊

Colombo65:díky snažím se..:-)

Krása :yes:

Tématické fráze:
pečená kachní stehna v troubě, pečení kachních stehen, jak dlouho pect kachní stehna, jak péct kachní stehna, pečený karlovarský knedlík, pečené kachní stehna v troubě, kachni stehna na zeli, pečená kachna,knedlík,zelí, pečené kachní stehno, pecena kachni stehna, karlovarský knedlík pečený, pečený kachní stehna, pečený kachní stehna, kuřecí stehna na červeném zelí, kachna a červené zelí, maso kachní stehna se zelím a s knedlíkem, kachna se zelím a karlovarský s knedlíkem, pečeme kachní stehna, jak dlouho pečeme kachní stehna, kachni stehna na jablkach

Suroviny:
stehno kachní, jablko, víno červené, zelí kysané červené, rohlík, vejce, mléko, sůl, pepř, petrželka zelená, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu