Polévka pro nenasyty
Barevná směs čerstvé zeleniny zasytí, zahřeje a dodá energii, aniž by zatížila žaludek. Tato polévka je ideální pro všechny, kdo mají velký apetit a chtějí si pochutnat zdravě a bez omezení.
Postup přípravy
Krok 1: Část kořene celeru očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Stejně tak brambory. Dvě velké nebo tři střední mrkve též oškrábeme a nakrájíme je podélně na polovinu a pak na plátky (měsíčky).
Krok 2: Pár kuliček růžičkové kapusty očistíme a přepůlíme. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a poté nadrobno nakrájíme na plátky.
Krok 3: Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle. (Pokud použijete celer mražený, přidejte až později.)
Krok 4: Poté zalijeme vařící vodou a přidáme celerové natě a na kostky nakrájenou a oloupanou malou cuketu. Všechno necháme pořádně provařit.
Krok 5: Vybereme kapustičky, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a rozředíme trochou vařící vody na potřebnou hustotu.
Krok 6: Polévku dáme zpět na plotnu krátce provařit, vrátíme kapustičky a přidáme mražený hrášek a kukuřici. Ochutíme solí, mletým kmínem a Vegetou. Ke konci přilijeme jedno rozšlehané vejce a rozmícháme.
Krok 7: Do odstavené polévky přidáme nasekanou petrželku, která dodá polévce tu správnou chuť.
Krok 8: Na talíři polévku dochutíme několika kapkami dýňového oleje.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
Moje poznámka
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
maminy eu.,
polévka z růžičkové kapustičky s houbama,
polévka z růžičkové kapustičky a houbami,
kapustičky mrkev polévka,
kapustičky mrkev polévka,
tncz nova tuk v tele
Suroviny:
brambory,
mrkev,
celer,
cibule,
cuketa,
kapusta růžičková,
hrášek,
kukuřice,
máslo,
petrželka,
vegeta,
kmín mletý,
pepř mletý,
olej dýňový,
vejce
Komentáře (5)
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou