Bílková poleva na perníčky
Milujete vánoční perníčky, ale nezdobíte je, protože se vám nedaří poleva? To se letos změní, protože pro vás máme recept na úžasnou bílkovou polevu na perníčky, se kterou se skvěle pracuje. A zvládne ji připravit i začátečník.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 326 kJ / 1 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 255,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.
Krok 2: Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.
Krok 3: Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníme tím, když sáček postavíme do vyšší nádoby a pohodlně naplníme. Pokud chceme polevu barvit, kápneme barvu do sáčku s polevou, uzavřeme a rukou promneme.
Krok 4: Zdobení začneme tím, že u sáčku odstřihneme ostrými nůžkami růžek. Pokud vybarvujeme větší plochy, nejdříve nakreslíme obrys, necháme trochu zaschnout a pak vyplníme střed.
Krok 5: Pokud polevu nespotřebujeme, necháme ji v sáčku, dáme ji zpátky do vyšší nádoby a uschováme v chladu.
Zveřejněno 10. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Moje poznámka
Bílková poleva na perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noxY
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 3 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 3 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 3 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 4 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 4 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 5 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 5 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 5 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Tématické fráze:
bílková poleva,
poleva na zdobení perníčků,
bílek na zdobení perníčků,
bílková poleva na perníky,
recept na bílkovou polevu na perníčky,
bilek na pernicky,
zdobící hmota na perníčky,
bilkova poleva recept,
poleva na perniky,
hmota na zdobení perníčků,
poleva z bilku,
bilkova poleva na zdobeni,
recept na bílkovou polevu,
napln na zdobeni pernicku,
nejlepší bílková poleva,
domácí poleva na perníčky,
bilky na zdobeni pernicku,
citronova poleva na pernicky,
bílkové zdobení na perníčky,
citronova poleva na zdobeni pernicku
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
škrob bramborový
Komentáře (17)
A k tomu šlehání/tření bych doporučila zkouknout KH na toto téma:
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Prosím o vaše zkušenosti, děkuji mockrát.
dávám vodík