Jemná omeleta z kaštanové mouky pečená v troubě

petram Kuchařka: petram

Dietní recepty , Bezlepkové 0 názorů

Suroviny

1 lžička psyllia
4 lžíce kaštanové mouky (Adveni Medical)
špetka prášku do pečiva
špetka skořice
rostlinné mléko podle potřeby
Volitelně:
švestková povidla (nebo libovolný džem)
švestkový kompot (nebo libovolný ovocný kompot)
kaštanové vločky (Adveni Medical)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po lžících mléko, až než vznikne hustší lívancové těsto. To necháme 15 minut odstát. Pokud příliš zhoustne, podle potřeby ho naředíme ještě trochou mléka.

  2. Nepřilnavou pánev nebo hrnec (vhodné do trouby) potřeme olejem a rozetřeme na ni připravené těsto.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme, až než omeleta zezlátne (cca 10-15 minut v závislosti na výšce těsta).

  4. Hotovou omeletu vyklopíme na talíř, potřeme džemem a přeložíme. Ozdobíme dle libosti a ihned podáváme.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná omeleta z kaštanové mouky pečená v troubě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kaštanová mouka recepty jídla z kaštanové mouky kaštanová mouka recept omeleta z psyllium amoleta z kastanove mouky recepty z kaštanové mouky psilium mouka mouka psyllium kaštanové vločky recept psyllium, mouka