Zapékané těstoviny s květákem a brynzou

tejaja Kuchařka: tejaja

Těstoviny 2 názory

Suroviny

350 g těstoviny nudle (kolínka ...)
1 menší květák
250 g brynzy
200 ml zakysané smetany
100 g uzeného sýra (já používám Volovec)
3 vejce
sůl
mletý bílý pepř
olej
pažitka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať.

  2. Karfiol rozoberieme na ružičky a v pare uvaríme do polomäkka.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu cestovín, pokvapkáme olejom a posypeme mletým bielym korením. Na ne uložíme karfiol, ktorý tiež okoreníme bielym korením. Zakryjeme druhou polovicou cestovín.

  4. Rozšľaháme smotanu, bryndzu a vajcia a zalejeme cestoviny.

  5. Pečieme zakryté pri 180°C 30 minút. Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a už nezakryté zapečieme.

  6. Podávame so zeleninou alebo uhorkovým šalátom, posypané pažitkou .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapékané těstoviny s květákem a brynzou

Tématické fráze: zapečené těstoviny s brynzou kolínka s brynzou brynzové zapékané těstoviny teatoviny s brinzou recepty z brynzy zapékaný květák s těstovinami brynza recepty zapečene těstoviny s květakem zapečené těstoviny z květakem zapeceny karfiol s bryndzou testoviny zapečené s brynzou zapečené nudle s květákem recepty s brynzou testoviny s bryndzou testoviny zapekane s brinzou rezance s brynzou těstoviny s květákem