Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánky z odpalovaného těsta

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 12. 2014 07:27

Suroviny

Porce: 35-40

Nutriční hodnoty

Energie16 403 kJ / 3 920 kcal
Bílkoviny64,16 g
Tuky260,59 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 648 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy306,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

casino

10. 11. 2019 21:49

No, kdyby se na tom trošku zapracovalo, tak by z toho ještě něco mohlo být, že :-)
Éclairs (nebo také „eklérky“) na TOP zatím chybí ;-)
https://www.google.com/search?biw=1280&bih=625&tbm...

jipohe

6. 11. 2017 20:56

:no:

maiva

13. 12. 2014 21:28

Chlubíte se, že děláte roky toto odpalované, ale ukázkou by se normálně kritický člověk asi moc nechlubil:-S
Věnečky -Drahušky, co máte další recept /nechápu proč - je jedno těsto/ máte pěkné.

casino

13. 12. 2014 00:23

Napalsko:
Věřím vám, ale tady nejde o zdrcnutí krému (příčinou bývá rozdílná teplota komponent), ale o kousky nerozmíchaného másla v krému. Aby se tomu předešlo, tak se máslo nechává více povolit; krém je pak řidší a musí se čekat (chladit) než zhoustne tak, aby si při stříkání podržel tvar - ostré hrany od řezané špičky...:-)

Napalsko

12. 12. 2014 23:44

casino: ano i do vyšlehaného másla se postupně dává pudink,cukr a rum . Já to dělám dlouhé roky teda obráceně,ale ještě se mi nikdy krém nesrazil a je krásně hladký a nadýchaný ;-).

casino

12. 12. 2014 21:40

No, jak tak koukám na ty tvary, tak ztužený tuk v těstě je to poslední co by mi na těchto banánech vadilo:-8

...obvykle se vršky prořezaného korpusu napřed potáhnou a až posléze se jimi přiklopí krémem naplněná spodní část...

A krém?
...pudink (nebo jiné nastavovadlo) se přidává do vyšlehaného másla...

zizala

12. 12. 2014 19:08

MajaV: ;-):yes: To už radši kousek sádla než tenhle tuk.

MajaV

12. 12. 2014 18:51

Také dělám těsto na věnečky i banánky a větrníčky jen jedno, teď už ale zásadně bez ztužovaných tuků, takže nejlépe máslo;-)

Michaela Medkova

12. 12. 2014 17:15

To musí být ale mňamka:yes::-p

zizala

12. 12. 2014 17:13

Napalsko: To je mi jasné. Já jen nechápu, proč by na banánky muselo být spešl těsto, jak píšeš v komentáři, jiné než na věnečky, když jde stále o tentýž druh moučníku, jen s jiným tvarem. Myslela jsem, že je pro to nějaký důvod, proto se ptám ;-):-)

Napalsko

12. 12. 2014 15:31

zizala: každý děláme těsta na jaké jsme zvyklí.A já to moje nikomu nevnucuji. ;-)

Napalsko

12. 12. 2014 15:30

Jitkas: ;-) záleží na každém jaké si udělá těsto ;-). Dělám to takhle už mnoho let a v mém okolí to má dost velký úspěch. Nikomu to nevnucuji ;-)

zizala

12. 12. 2014 13:11

Taky mi není jasné, proč musí být na banánky jiný recept než na věnečky. Obojí je odpalované těsto. Dělám ho (odpalované) už léta a myslím, že ho docela ovládám. Ze stejného těsta jdou udělat věnečky, banánky, větrníčky,...

Jitkas

12. 12. 2014 13:02

Napalsko: Tak to je mi opravdu novinka, nestacim se divit a proc ten rozdil v teste mezi venecky a bananky? Asi jsem cely zivot neco delala spatne.....

Napalsko

12. 12. 2014 09:14

tejaja: jééé promiň,nějak sem udělala překlep ;-) . Už je to opravené ;-). No právě v té gramáži je rozdíl mezi věnečkama a banánkama :-p .

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: banánky z odpalovaného těsta odpalovane bananky kavove bananky banánky z odpalovaného těsta recept recept na bananky z odpalovaneho testa těsto na banánky odpalované těsto recept odpalované těsto na banánky odpalované těsto banánky krem do bananků kávový banánek odpalované těsto top recepty recept na odpalované těsto kavovy bananek recept jak se dělá odpalované těsto odpalovane testo banánek z odpalovaného těsta kávové banánky z odpalovaného těsta rohlicek z odpalovaného těsta recept banánky z odpalovaného těsta

Suroviny: voda, tuk ztužený, mouka polohrubá, vejce, sůl, mléko, žloutek, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oxj