Banánky z odpalovaného těsta

Napalsko Kuchařka: Napalsko

35-40 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 16 názorů

Suroviny

Těsto:
2,5 dcl vody
90 g ztuženého tuku
140 g polohrubé mouky
4 vejce
špetka soli
Krém:
3 dcl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
150 g mletého cukru
200g másla
2 lžíce rumu
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

  2. Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Do směsi nasypeme polohrubou mouku,dobře zamícháme až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání necháme propařit asi 3-5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.

  3. Do chladné směsi postupně zašleháváme vejce. Na vyložený plech pečícím papírem děláme cukrárenským sáčkem mírně podlouhlé banánky.

  4. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 220-250 °C a pečeme prvních 6 minut na vysoké teplotě a po 6 minutách snížíme teplotu asi na 180 °C a dopékáme asi 20 minut.

  5. Banánky musí být zlatavé barvy a po rozkrojení suché na řezu. Necháme vychladnout a plníme vanilkovým krémem. Kdo má rád šlehačku může použít šlehačku anebo kávový krém . Po naplnění horní stranu banánku namáčíme do čokolády a necháme v chladnu ztuhnout.

  6. Krém:

  7. V části mléka rozmícháme pudink a žloutek. Nalijeme do ostatního horkého mléka a uvaříme hustý pudink (kaši).

    Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickým šlehačem po částech cukr, máslo a rum.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 577 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banánky z odpalovaného těsta

  • casino casino

    No, kdyby se na tom trošku zapracovalo, tak by z toho ještě něco mohlo být, že :-)
    Éclairs (nebo také „eklérky“) na TOP zatím chybí ;-)
    https://www.google.com/search?biw=1280&bih=625&tbm...

    Odpovědět

  • jipohe jipohe

  • maiva maiva

    Chlubíte se, že děláte roky toto odpalované, ale ukázkou by se normálně kritický člověk asi moc nechlubil:-S
    Věnečky -Drahušky, co máte další recept /nechápu proč - je jedno těsto/ máte pěkné.

    Odpovědět

  • casino casino

    Napalsko:
    Věřím vám, ale tady nejde o zdrcnutí krému (příčinou bývá rozdílná teplota komponent), ale o kousky nerozmíchaného másla v krému. Aby se tomu předešlo, tak se máslo nechává více povolit; krém je pak řidší a musí se čekat (chladit) než zhoustne tak, aby si při stříkání podržel tvar - ostré hrany od řezané špičky...:-)

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko(autor receptu)

    casino: ano i do vyšlehaného másla se postupně dává pudink,cukr a rum . Já to dělám dlouhé roky teda obráceně,ale ještě se mi nikdy krém nesrazil a je krásně hladký a nadýchaný ;-).

    Odpovědět

  • casino casino

    No, jak tak koukám na ty tvary, tak ztužený tuk v těstě je to poslední co by mi na těchto banánech vadilo:-8

    ...obvykle se vršky prořezaného korpusu napřed potáhnou a až posléze se jimi přiklopí krémem naplněná spodní část...

    A krém?
    ...pudink (nebo jiné nastavovadlo) se přidává do vyšlehaného másla...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    MajaV: ;-):yes: To už radši kousek sádla než tenhle tuk.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Také dělám těsto na věnečky i banánky a větrníčky jen jedno, teď už ale zásadně bez ztužovaných tuků, takže nejlépe máslo;-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    To musí být ale mňamka:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Napalsko: To je mi jasné. Já jen nechápu, proč by na banánky muselo být spešl těsto, jak píšeš v komentáři, jiné než na věnečky, když jde stále o tentýž druh moučníku, jen s jiným tvarem. Myslela jsem, že je pro to nějaký důvod, proto se ptám ;-):-)

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko(autor receptu)

    zizala: každý děláme těsta na jaké jsme zvyklí.A já to moje nikomu nevnucuji. ;-)

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko(autor receptu)

    Jitkas: ;-) záleží na každém jaké si udělá těsto ;-). Dělám to takhle už mnoho let a v mém okolí to má dost velký úspěch. Nikomu to nevnucuji ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky mi není jasné, proč musí být na banánky jiný recept než na věnečky. Obojí je odpalované těsto. Dělám ho (odpalované) už léta a myslím, že ho docela ovládám. Ze stejného těsta jdou udělat věnečky, banánky, větrníčky,...

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Napalsko: Tak to je mi opravdu novinka, nestacim se divit a proc ten rozdil v teste mezi venecky a bananky? Asi jsem cely zivot neco delala spatne.....

    Odpovědět

  • Napalsko Napalsko(autor receptu)

    tejaja: jééé promiň,nějak sem udělala překlep ;-) . Už je to opravené ;-). No právě v té gramáži je rozdíl mezi věnečkama a banánkama :-p .

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: banánky z odpalovaného těsta odpalovane bananky kavove bananky banánky z odpalovaného těsta recept recept na bananky z odpalovaneho testa těsto na banánky odpalované těsto recept odpalované těsto na banánky odpalované těsto banánky krem do bananků kávový banánek odpalované těsto top recepty recept na odpalované těsto kavovy bananek recept jak se dělá odpalované těsto odpalovane testo banánek z odpalovaného těsta kávové banánky z odpalovaného těsta rohlicek z odpalovaného těsta recept banánky z odpalovaného těsta