Pangas na švédský způsob

dzungila Kuchařka: dzungila

Ryby 7 názorů

Suroviny

1 kg Pangase (může být i Treska nebo kostky filé)
200 g Eidamu
5 mrkví
1 pórek
1 cibule
500 ml zakysané smetany
Podle chuti:
sůl
bílý pepř
provensálské koření
sekaná petrželka
pažitka
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme trochu rozmrazit. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.

  2. Na pánvi na trošce oleje osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, poklademe rybou a v troubě zapékáme cca 20 minut na 200°C.

  3. Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a takto připravenou zálivkou rybu zakryjeme.

  4. Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme cca 25 minut - dokud nemá sýr zlatavou barvu.

Poznámka

Není to z mé hlavy, ale našla jsem tenhle receptík na jednom serveru o vaření. Nicméně, je tak lahodný, že prostě nejde neposlat ho dál. Stojí za vyzkoušení!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pangas na švédský způsob

Tématické fráze: pangasius po švédsku ryba s kuskusem pangas recept ryba na svedsky zpusob kuskus s rybou pangasius s kuskusem svedsky pangasius pangas recepty prirodni pangas recept pangas s kuskusem pagasius pangasius po švédsky pangas- recepty švédské recepty ryba po švedsky pangasius kostky pangasius svedsky pangas pangasius na švédký způsob pangas pazitka

Zapomněl/a jsem heslo