Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.
Krok 4: Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.
Zveřejněno 17. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Moje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 15 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
pravé posvícenské koláče,
meruňkový frgál,
meruňkový frgál recept,
kolace dostálová,
dostálová koláče,
posvícenské koláče ze sadlem,
posvícenské koláče se sádlem,
rychli recept na frgali,
kynutý posvícenský velký koláč,
kynutý koláč frgal,
posvícenské koláče,
velky kynuty kolač frgal,
jablková nádivka na frgál,
uvarit hrusky na kolace,
frgál z hladké mouky,
posvicenske kolace videorecepty,
posvícenské koláče náplně,
frgál recept,
posvícenské koláče podle hrušky,
jak se dela kolac frgal
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
Komentáře (3)
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.