

Parížsky šľahačkový zákusok
Suroviny
- 4 žloutky
- 300 g práškového cukru
- 150 ml vody
- 150 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
- (4 bílky na sníh)
- náplň
- 4 šlehačky
- 300 g hořké čokolády
- rybízový džem na potření
- kakao na posypání
Postup přípravy receptu
Deň vopred si pripravíme krém.
Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.
Suroviny na cesto spolu vyšlaháme a na koniec zľahka pridáme sneh zo 4 bielkov.
Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút pri teplote 180 °C.
Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom.
Povrch ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Parížsky šľahačkový zákusok
-
Výborný dortík, vrstvu šlehačky jsem ještě proložila kompotovanými broskvemi. Na foto řezu zbyl jen poslední kousek
Tento pařížský krém u nás poslední dobu vede
-
To teda zírám, se divím, že na to má žaludek... Je to asi v povaze. Taky neustále sedím u netu a hledám recepty bez fota a co by bylo dobré a chutné. Manžel je vybíravý. A když něco udělám a vidí mě to fotit, tak mi nadává, že jsem prdlá atd.... Ale toto nekalé jednání je opravdu nefér. TIK TAK
-
Doufám, že nám kluci dáte vědět, ta "obhajoba" by mne docela zajímala
-
Děkujeme za upozornění, fotku jsme smazali a autorku kontaktovali, pokud tuto situaci u nás neobhájí, bude ze soutěže vyřezena.
-
Já to snad ani nechci komentovat. Chápu, že ne všechny mají čas, vařit cokoliv. Já se snažím, jak mohu, už mám doma i docela peklo, že pořád sedím u PC a něco hledám. No, hledám recepty bez fotky. V noci nemůžu usnout a říkám si, bože, co tam zase zítra šoupnu, pak mne ve 2 ráno něco napadne, jdu do mražáku a vytáhnu si maso a ulehám spokojeně. Když vidím tohle, je mi na nic. Kde ses tady vzala tiktak? Tak najednou? Jsem opravdu zvědavá, kolik super receptů nám tady přidáš po soutěži
-
Po nějaké době jsem opět zavítala a nadchla mně tato úžasná fotka. Pak jsem přečetla komentáře, mrkla na odkaz od Světlany a nadšení je v pr.... v prachu. Mrkla jsem i na tvůj kremeš z medových plátů - tam je to totéž.
Stojí Ti to za to? Nedávno si tady tvrdila, že ve svém věku nemáš zapotřebí se před někým obhajovat o pravosti svých fotek (myslím, že to bylo u krevet). Měla by ses nad sebou zamyslet, protože ti běží čas - TIK TAK TIK TAK -
...už od začátku jsem si nebyla jistá, jestli je ku prospěchu "věci" nějaké soutěžení na tak bezvadných vebech...nevím, já chodím do práce, jsem ráda že jsem ráda, ale opravdu fakt nemám čas denně stát u plotny a denně vařit, péct, krásně to naservírovat, fotit...třeba večer, nebo až na druhý den si řeknu "sakra, mohla jsem to vyfotit", ale je už pozdě...ale - chodím sem ráda...
-
svetlana a tebe vdaka, ze si si dala tu pracu....a ja som prisla k dalsim peknym strankam
-
Já opravdu nemám slov, co je schopný někdo udělat.
Myslím, že by měla být možnost vyloučit takové nepoctivé uživatele ze soutěže
A mám dojem, že taky přibyly nějaké fotky k receptům, co foto nemají a podle těch fotek je docela poznat, že podle toho receptu nebylo vařeno
-
Boďku beru samozřejmě zpět
Alespoň teoreticky když nejde odmáznout na ostro
-
Ono to vážně zamrzí, když člověk vidí, jak ostatní poctivě vaří a fotí a Ty se snažíš přijít k hotovému. Mám dojem, že už jsi s tím měla problémy, ne ? Asi jsi nepoučitelná.
-
Škoda
Proč jste neupekla sama
Mrzí mě že jsem se od vás nechala "nachytat"
Zlamala jste mě
-
tiktak...tak toto ma velmi zamrzelo
-
-
Holky, u mě by to řezání zákusků určitě nedopadlo tak, jak je to na fotce
Taková rovnost a přesnost mi připadá jak sci-fi a jak tak koukám, asi to jinak nebude, už jsem vyzkoušela všechno možný, ale třeba ten fígl na nás čeká
Tiktak, nechceš nám prozradit, jak řežeš zákusky, že jsou hrany a krém tak rovně jako podle šablony