Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskové placky s česnekem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 9. 2015 11:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 830 kJ / 1 871 kcal
Bílkoviny57,35 g
Tuky9,60 g
Vláknina23,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy377,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

15. 9. 2015 14:24

cathleen: Děkuju :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

cathleen cathleen

15. 9. 2015 14:19

spagetka: tady máš odkaz i s obsahem
http://www.antikvariat-isis.cz/detail/detaily15000...

cathleen cathleen

15. 9. 2015 14:18

spagetka: Lidové pečivo v Čechách a na Moravě. Občas je k sehnání v antikvariátech, brožovaná. Je v ní vyjmenováno skoro všechno pečivo (i s umístěním) a zvyky okolo pečení.
http://www.eantikvariat.cz/photo.php?file=soubory/...

cathleen cathleen

15. 9. 2015 14:14

maris: ano, Maruško. Myslím, že nebudu moc vedle, když řeknu, že těch názvů a jejich umístění je v knize vyjmenováno aspoň 20.:-)

spagetka spagetka

15. 9. 2015 14:14

cathleen: Jé Ivi, co to je za knížku?

maris maris

15. 9. 2015 14:12

cathleen:myslím, že taky podplamenice:-)

cathleen cathleen

15. 9. 2015 14:10

magdalenka: podplameníky - jak kde. U nás to byly podplameňáky
http://www.pekarnomanie.cz/potrncene-podplamenaky/
jinde osúchy, chlebovňáky, přípalňáky atd. - místo od místa :-)
Mám moc prima knihu, kde se to všechno vyjmenovává ;-)

spagetka spagetka

15. 9. 2015 14:05

magdalenka: jéé název podplameník znám :-O:-O:-O:-D:-D:-D:yes::yes: jen jaksi nevím odkud a jak:-8:-8:-8, ale je možné, že je to to, co píšeš. Koukala jsem do naší kuchařky tam není, ale zarazilo mě, že v tchýnčině kuchařce je název něco jako flamme Brotteig mit Knoblauch, což by znamenalo něco jako plamenná chlebová placka s česnekem - jenže je to švabachem, muž už mi s překladem nepomůže:-( a já jsem dost v tomhle tuhá, trvá mi to dlouho, než to pochopím :-8:-8:-8

magdalenka magdalenka

15. 9. 2015 13:57

cathleen: placky z chlebového cesta sa piekli ako prvé, dávali sa na raňajky a volali sa podplameníky (na Slov. v niektorých regiónoch)...kedysi. Alebo sa vysmažili na masti a to boli lángoše.

spagetka spagetka

15. 9. 2015 13:16

Parádní vzpomínka na dětství....:-*:-*:-* babička s mamkou to samozřejmě dělaly primitivněji, ale nic to nemění na tom, že to zkusím po delší době :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

cathleen cathleen

15. 9. 2015 13:05

magdalenka: díky:-8 Takhle se vlastně dělaly placky z kousků chlebového těsta kdysi a pekly se hned po vymetení popela z pece, ještě před pečením chleba;-)

magdalenka magdalenka

15. 9. 2015 12:58

Ja robím http://www.toprecepty.cz/recept/22568-cesnekovy-os..., tvoje placky sú vyšší level. (ako všetko od teba):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: podplameník kváskové chlebové placky chlebové placky z kvásku česnekové placky podplamenice placky s česnekem chlebové placky s kváskem chlebova placka z pece kvaskové langose recept podplameník žitné placky z kvásku podplemenice recept česnekove placky chlebová placka z kvasku kvaskove osuchy pec na pečení chlebových placek zitne plavky svzitnym kvaskem chlebové placky podplamenice recept placky z pece

Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl, olej, česnek

TopRecepty.cz

Kváskové placky s česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YNp2