Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 367 kJ / 1 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,75 g |
| Tuky | 75,32 g |
| Vláknina | 45,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,72 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé kousky můžete nechat v celku.
Krok 2: Přelijte do rendlíku a zahřejte téměř k bodu varu.
Krok 3: Poté nalijte část do připraveného pekáčku či zapékací mísy, překryjte tempehem a přelijte zbytkem marinády.
Krok 4: Pekáček zakryjte poklicí či alobalem a pečte asi hodinu, v polovině pečení tempeh obraťte.
Krok 5: Po hodině odstraňte alobal a pečte ještě dalších cca 15 minut.
Krok 6: Koriandrový přeliv: na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte česnek, sušený koriandr a trochu soli a smažte asi minutu (pozor, nespalte česnek!). Poté s ostatními ingrediencemi na koriandrovou omáčku přendejte do mixéru a rozmixujte.
Krok 7: Tempeh podávejte s rýží či quinoou, trochou marinády, ve které se tempeh pekl, koriandrovým přelivem, čerstvým koriandrem a nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 27. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajský tempeh s koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlQq
Moje poznámka
Thajský tempeh s koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlQq
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 1 hodinou
Sváteční kakao
Kajkajak před 1 hodinou
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 2 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 3 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 4 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 6 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 8 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 8 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 8 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 9 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
tempeh na kari,
tempeh recepty,
pečený tempeh v v alobalu,
kari z tempehu,
recepty z tempehu,
recepty tempeh,
recept s čerstvým koriandrem,
přeliv z koriandru,
pečený je tempeh,
tempeh v marinádě,
koriandrový přeliv,
recepty z čerstvého koriandru,
thajsky tempech s rýží,
kari s tempehem,
tempeh na kary,
thajské kari tempeh,
recept z tempehu,
tempeh natural recepty,
tempeh na kari recept
Suroviny:
tempeh,
cibule,
cibulka jarní,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
limetka,
ocet jablečný,
omáčka sojová,
olej olivový,
cukr hnědý,
koření nové koření mleté,
tymián,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
česnek,
olej olivový,
koriandr,
koriandr čerstvý,
limetka,
voda,
rýže
Komentáře (2)
Koriandr jsem dříve nepoužívala, ale po návštěvě Uzbekistánu jsem si ho oblíbila