Kuře s pomerančovou vůní

Kaill Kuchař: Kaill

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1 menší cuketa
4 listy kapusty
2 jarní zelené cibulky
1 střední červená cibule
2 stroužky česneku
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
špetka sušené chilli papriček
špetka mletého nového koření
smetana ke šlehání
sůl
olivový olej
3 dobré klobásy
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a lehounce opepříme, vložíme do kastrolu nebo pekáčku s pokličkou. Z pomeranče i citronu lehce ostrouháme kůru, obojí důkladně oloupeme a nastrouhanou kůru i dužinu vložíme ke kuřecímu masu, přidáme 3 hřebíčky a 3 kuličky nového koření.

  2. Velmi lehce podlijeme (cca 2 dl vody) přiklopíme a pod poklicí pečeme v troubě při 180°C asi 75 minut. Na dalších 15 minut poklici sundáme a stáhneme na vypečení šťávy a kůrčičku asi na 170°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře s pomerančovou vůní

  • gillan63 gillan63

    Jo jasně ....no nic Pavle ...díky ti moc ...recept je to bombovej ..jak už sem psal... ta chyba byla asi v tom, že jsem to natrhal na měsíčky ...příště to udělám jak píšeš.....měj se fajn,

    Odpovědět

  • Kaill Kaill(autor receptu)

    gillan63: jen oloupám a dám celé, aby to právě nepustilo tolik chuti, možná to bylo v tom ??:-K

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Pavle ještě se chci optat ....dáváš tam ten citron a pomeranč oloupanej celej... nebo to natrháš na měsíčky ?

    Odpovědět

  • Kaill Kaill(autor receptu)

    gillan63: Zdravím, každému chutná něco :-p já naopak dávám spíš citron a vynechávám pomeranč, dělám to v jiném receptu s rozmarýnem, tymiánem a česnekem, kde dávám dva celé citrony dovnitř kuřete... ale věřím že ne každému tato chuť přijde příjemná .. přeji krásný den a mlasné jazýčky

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Tak jsem dělal dnes k obědu přesně podle receptu a myslim si ,že kdyby tam byl jen kousek toho citronu a ne celej tak to bude lepší .....sice se snědlo všechno, ale ten citron přebil chuť uplně všeho ....takže příště zkusim toho citronu jen kousek a víc pomeranče... Ale tim nechci shazovat tento recept ...příště se polepším a bude to mňamka. Díky Pavle.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    robievala som kura na pomarancoch...a skoda, ze ho z nejakeho dovodu prestal moj manzel mat rad. Ale keby tu bola taka chocolate...ta jedla s ovocim miluje..ta by Vas pochvalila

    Odpovědět

Tématické fráze: kure s kapustou a pomeranče kuře na pomerančích francie dušené kuře s citrusy a olivami dušené kuře s citrusy a olivami