Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Béřovický králík

Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování)

19. 4. 2009 18:57

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 292 kJ / 1 982 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky203,67 g
Vláknina13,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,53 g
Sacharidy29,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to, aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám - zatím jen naložené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miluše Dzubová

14. 10. 2014 06:57

Pani Remková děkuji za odpověď,recept jsem si léty používání upravila
tak aby vyhovoval.5-7dní používám na vyřazené chovné samce,každý samec má určitý pach,čím starší tím výraznější(stará koza nebo ovce)
je ještě horší.A tento recept ten pach úplně odbourá či výrazně potlačí,stačí upravit množství cibule,česneku nebo koření.Na kuřeci maso stačí jen 1den.Jednou jsem
ve spěchu použila jen cibuli a koření na gyros(dávám ho i do kozího
sýru)chuť je též vynikajicí.Nepoužívám jinou syrovou zeleninu mám
strach že by kvasila a maso se skazilo.Dnes je modní švestková omáčka,nechutná mi.Připomíná hnijící maso.Ráda skouším recepty které zde najdu,ale tento zatím žádný nepřekonal.Zdrávím Dzubová.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 10. 2014 18:30

Miluše Dzubová: Děkuji, za tip na obměnu. U nás by asi nevydržel tak dlouho naložený :-D, ale určitě to je pak mana nebeská :-)

Miluše Dzubová

12. 10. 2014 15:45

Recept na Beřovického králíka jsem získala z novin rudé právo asi před 20roky.Byl na polévkové lžíce a kusy.3-5cibulí,2deci oleje osvědčil se mi olivový,po 1PL.soli používám mořskou,pepře,sladké ml.papriky,plnotučné hořčice,zázvoru,2PL.sladkého kečupu a 5-8 str.česneku lisovaný nebo strouhaný.Pokrájenou cibuli promíchám se všemi surovinami a důkladně v marinádou promnu naporcovaného králíka.
Poskládám do pekáče pečlivě uzavřu alobalem a dám do ledničky na2-5dní.(starší samec 5 dní je pak křehký jak mladý kus).Peču 1/2hod.na250
stupňů pak snížím na 200 po další 1/2 hod.sejmu alobal nechám na barvu ještě1/2hod.Vhodné na skopové jen vynechám hořčici a kečup a dám provensálské bylinky a přidám česnek.Je na každém jaké si určí dávkování,já to dělám už od oka a občas dám francouz.hořčici a je to také moc dobré.Vyzkoušela jsem vepřové, kuřecí,kozlečí,nutrii,vše je moc dobré.Zdravím všechny čtenářky M. Dzubová.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2014 14:48

Coleta: My taky máme rádi ostré, ale tu jednu lžičku dávám většinou na celého králíka. Pravda je, že množství masa neuvádím. Každý trošku podle sebe musí. Děkuji za vyzkoušení :-)

Coleta

24. 8. 2014 12:08

Tak jsem na vyzkoušení obětovala polovinu domácího králíka. Musím říct, že úprava je dobrá, dělala jsem omáčku s knedlíkem. Jako mínus však musím uvést, že toho pepře je tam opravdu hodně. Mám ráda ostré, ale tato ostrost mi vadí. Takže příště daleko méně pepře než uvedenou lžičku.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2014 22:17

katerina 83: Já děkuji za vyzkoušení:-). Nemusí být šlehačka, stačí smetana a je to taky moc dobré :-)

katerina 83 katerina 83

12. 8. 2014 19:24

dobrý den,
dnes jsem upekla králíka a musím říct že je výýýborný akorád jsem přidala bobkový list a je to vynikající :-) jestě zkusím slít výpek a udělat to se šlehačkou ať je to zítra jiné :-);-)díky za recept :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2014 18:50

petranovakova: Já taky králíky zkouším na všechny způsoby, ale tento je bezkonkurenční :-)

petranovakova petranovakova

9. 7. 2014 18:10

Vždy jsem pekla králíka klasicky na česneku s br.knedlíkem a špenátem.Včera jsem vyzkoušela tento recept a jinak už ho ani nebudu dělat....fakt bomba:yes:

Koubkova Koubkova

9. 7. 2014 13:04

Také jsem dělala kuře:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 6. 2014 23:50

Bahula: Díky Evi. Doufám, že chutnal aspoň tak, jako mi ten tvůj, co jsem nedávno dělala;-)

Bahula Bahula

18. 6. 2014 23:00

:yes::-p:-K přidávám foto

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2014 16:18

Irule:;-):yes:

Irule Irule

4. 5. 2014 14:08

moc dobré Jani. Já jsem těstovinová, takže jsem přidala tu smetanu a dala si to s těstovinama, děkuji opět moc za skvělý recept.:yes::yes::-p:-p:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 4. 2014 12:35

niky: To jsou údaje, keré nikdy nesleduji, ale zhruba 40-50 minut na cca 200 stupňů, podle měkkosti a barvy králíka;-), takže klidně i déle.

1 2 3 4 5 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recepty z králíka králík recepty nejlepší recept na králíka králík nejlepší recepty na králíka jak nalozit kralika recept na králíka recepty z králíka úprava králíka králík naložený v marinádě králík recept nejlepsi kralik recepty na králíka králík recepty bezkonkurenční úprava králíka - recepty beřkovický králík recept králík recepty na úpravu králíka top recepty králík recepty králík

Suroviny: olej, sůl, kečup sladký, hořčice, pepř, paprika sušená sladká, cibule, česnek, maso králičí

TopRecepty.cz

Béřovický králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6YA