Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 526 kJ / 2 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,98 g |
Tuky | 118,33 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 300,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Pw7
Moje poznámka
Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Pw7
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 44 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hnětánek,
křesňáky,
placky bez kvasnic,
placky křesňáky,
skvarkove placky loupane,
krájance,
loupané škvarkové placky,
unasnakopecku.blogspot.cz,
jak upeci škvarkove placky,
unasnakopecku,
dobré ráno, přeložit,
zelné placky s kvasnicemi,
škvarkové presnaky,
buchty presnaky,
co je to hnětánek,
pagace pecene na plotne,
křesňáky se škvarkama,
přesňáky v troubě,
krajance recept,
krajanek placky
Suroviny:
mouka hladká,
smetana zakysaná,
máslo,
žloutek,
cukr,
sůl,
máslo
Komentáře (16)
Akorát že my máme ty placky chudší, jen z té hl.mouky, vody, soli, jak píšu níž.
No, také nevím..., ale jsem si vygůglil tady: http://unasnakopecku.blogspot.cz/2014/03/starocesk...
"Křesné placky dostali své jméno podle křesné mouky.
To byla mouka, kterou naši předkové prvně namleli po "nabroušení" mlýnských kamenů, kterým se říkalo křesy."
Dobré ráno
1. Nejste
2. Nemusíte
3. Zkuste upéci tak i tak a uvidíte
Moje stařenka, prababička, babička i moje maminka je pekly často, ale dávaly do toho těsta sádlo se škvarkama, pagáčky se škvarkama. Ale i tak ten recept vyzkouším. Už teď se na ně těším. U nás se do pagáčků kvasnice nedávaly, jak je tu v mnoha receptech a i já co peču, jsou bez kvasnic. S kvasnicemi jsou na druhý den staré, jako buchty i ty jsou nejlepší hned čerstvé. Kdežto bez kvasnic jsou dobré i na další dny. Vím to, pekli jsme si je na dovolenou a tam se samo šetřily, aby dýl vydržely. Proto vím jaké byly i na další dny.
Neééé, nejsu
Kresne placky delavala tchyne..