Bramborovo - tuřínový nákyp

Marri Kuchařka: Marri

Bramborová jídla 27 názorů

Suroviny

80 ml sójového mléka
zhruba 1 půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
2 lžičky Solamylu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Recept jsem dostala od kamaráda, v originále je tuřín strouhaný nahrubo a nevařený. Mě se po zakoupení zdál dost tvrdý, tak jsem jej uvařila.

  2. Syrový chutná podobně jak kedlubna například, uvařený mi připomínal konzistencí brambory a chutí mdlejší brambory.

  3. Den před pečením si uvařím brambory a tuřín. Tuřín po uvaření v podstatě vypadá jako brambory, chutná více či méně podobně, je jakoby mdlejší, používá se i jako dietní fitness náhrada brambor.

  4. Nakrájím si domácí uzené na menší kostičky. Mléko si smíchám s vejci. Mouku smíchám se solamylem.

  5. Brambory, cibuli i tuřín nastrouhám na jemném struhadle, přidám veškeré koření, nakrájené uzené maso, mléko s vejci a nakonec vmíchám mouku se solamylem.

  6. Těsto smíchám a naliji do formy. Pekla jsem jej na 190 °C cca 40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborovo - tuřínový nákyp

  • Marri Marri(autor receptu)

    Jitkas:aha super napad, dekuji za tip, urcite vyzkousim.:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Merri: Mozna, kdybys nedala tolik mouky, ja bych ji tam vubec nedavala, ale pouzila treba trochu strouhanky, bilky vyslehela na tuhy snih a vmichala je az do hotove hmoty, mohl by to byt "skoro" nakyp.

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    cathleen: ja se skutečně neuraízm, to by vypadalo jinak :) ja vsechnu kritiku beru a snazim se vsechny rady zpracovat a vyuzit :)

    :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Marri: o omezování se to není, to ne - jen jsem se ti snažila říct, že není všechno kritika, co tak vypadá. Spousta z toho jsou rady, které tě můžou posunout dál;-)
    (A také není třeba na cokoliv mimo chválu se hned stahovat, omlouvat nebo dokonce urážet. O tom přeci vaření není.)

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    cathleen: Aha aha, tak ja to omezim a dám jen to, co bude pro vás lepsí, jinak vsem stravnikum chutna, neco je lepsi, neco méne, ale nikdo mi nerekl, ze je to osklive, co se chuti týče. Kdyby to koncilo v kosi, tak bych to sem vubec nedavala no :( snazila jsem se... bohuzel :(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Marri: za kritickými komentáři není třeba vždycky hledat něco osobního - zrovna tak, jako není potřeba v kuchyni jen pokusničit a vše, co je nějakým způsobem jedlé, považovat za nový recept;-) (Mám na topkách třeba hodně pečiva, a spoustu toho, co jsem sem přidala, jsem s různými obměnami vyzkoušela i 4-5x, než jsem byla spokojená a nabídla to sem...)

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    tejaja: děkuji za tento komentář, naprosto mi mluví z duše, vystihla si i tu virtualni stranku veci. Moc děkuji:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Marri::-)Dám ti jedinú možnú radu : Nevšímaj si to. Poznám to z vlastnej skúsenosti, je to jediná možná obrana. Nie vždy máme dobrú náladu a potom napíšeme aj to, čo nás neskôr mrzí. Neber to osobne, povznes sa nad to, čo sa ti nepozdáva. Jedine ty poznáš dokonale svoju hodnotu, nikto z nás, virtuálnych známych, nie. Držím palce. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    hosta: no víš, ale ja mam to "nenadšení" u všeho, co přidám a od stejných lidí :) takže to bude i osobního charakteru :) nejen, že to je jak pejsek a kočička, ale tak co nadelám.

    Děkuji, tuřín je fajn :):-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Marri: Klíídek, ne vždy a ne všechno se setká s nadšením, to známe všechny, taky mám pár receptů, které považuji za vynikající a nebyla na ně žádná nebo jen velmi vlažná odezva, to je jak se kdy trefíš do nálad, chutí a přítomnosti uživatelů;-)
    Klidně vař a přidávej dál, s experimenty pomaličku;-). Určitě už brzy odhadneš, co je akorát a co už je jak když pejsek s kočičkou neměli co dělat, tomu se občas nevyhne nikdo.
    Jinak - název byl opravdu tento, v záhlaví v nadpisu stránky (web) zůstává vždy původní název, jak byl zadán, i když v katalogu topek je změněn, to mám vyzkoušeno.
    A tys mne včera tím tuřínem inspirovala:-))

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    zizala: netřeba, v pořádku.

    Jen si nejsem zcela jistá, zda má cenu, abych přidavala nejake dalši recepty :))))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Marri: OK, v tom případě se samozřejmě omlouvám :-K

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    spagetka: však víš, že ta kritika na moji osobu a me recepty je zde nejaka zvyšená, buhvi proc, tak me to proste mrzi :(

    Vím, že jsi reagovala na madlinu neboj:-*

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    zizala: zizalko, určitě nebyl, byl nazev stejny, posilala jsem ho i kolegyni a je tam stejny. Opravdu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Marri: navíc já reagovala na dnešní příspěvek madliny a jsem si naprosto jistá, že ten název tam byl takto, tedy brambory na 1. místě. Ale nech to být, nečerti se ;-);-);-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: náhrada brambor bramborovy nakyp recept jak zpracovat tuřín bramborový nákyp tuřínové karbanátky recepty náhrada ta brambory náhrada za brambory tuřínové recepty recepty co potrebujes do bramboraku testa

Zapomněl/a jsem heslo