Vepřový pekáček se zeleninou

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

4-5 plátků vepřové krkovice (plec )
200 g uzeného masa v celku
800 g brambor
2 cibule
paprika červená
paprika zelená
4-5 větších plátků anglické slaniny
150 ml smetany
2 lžíce oleje
hořčice
česnek
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a okořeníme.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na 1 cm plátky, zeleninu a uzené maso na kousky.

  3. Maso opečeme zprudka na oleji, jen aby se zatáhlo.

  4. Do zapékací misky ukládáme brambory a cibuli, osolíme je a opepříme.

  5. Nahoru maso, které mažeme hořčicí, přidáme i výpek a zeleninu.

  6. Na každé maso položíme plátek slaniny.

  7. Celé to zalijeme smetanou.

  8. Pečeme přikryté 35-40 minut a poté odkryté ještě asi 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 177 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový pekáček se zeleninou

Tématické fráze: vepřové maso v pekaci vepřovy pekaček na smetaně zeleninový pekáček vepřové kousky se zeleninou bulharský pekáček vepřové maso s bramborem z jednoho pekáče plecko se zeleninou v pekáči zapečené vepřové maso se zeleninou zapečené vepřové maso s česnekem, hořčicí a zeleninou bulharské maso se zeleninou veprove maso sbramborem vepřove kousky na slanině se zeleninou zapečené vepřové maso s brambory na jednom pekáči vepřové maso recepty brambory zelenina maso se zeleninou v jednom pekáči vepřové maso s sbramborem s jednoho pekáče vepřové maso v pekáčku veprovy orez v pekacku pečené vepřové maso se zeleninou v jednom pekáči recept veprove maso s brambory v jednom pekaci

Zapomněl/a jsem heslo