Zeleninovo-kuřecí pekáček

ruzena Kuchařka: ruzena

3 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

kuřecí prsíčka
mražená zelenina nebo čerstvá zelenina
olivový olej
šlehačka
kečup
koření Adamova žebra
bazalka
trochu česneku
hořčice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka naporcujeme, potřeme hořčicí, já měla plnotučnou a je možné použít i pikantnější. Pak jsem posypala kořením adamova žebra, posypala bazalkou, narovnala do pekáčku, pokapala jsem olivovým olejem a pocákala kečupem. Ještě jsem přidala rozmačkaný česnek na dochucení.

  2. Pak jsem podlila šlehačkou a dala do trouby zapéct. Ke konci pečení, když bylo masíčko měkké, jsem to vše posypala mraženou zeleninou Bonduelle, ta je zamražená v kouscích a dopekla ještě chvíli, jen aby zelenina trochu změkla, ale nerozpekla se.

  3. K tomu jsem uvařila brambory. Je možná i jiná příloha, třeba rýže, hranolky a jiné.

Poznámka

Tento pokrm byla má improvizace, jelikož jsem měla vyndané z mrazáku kuřecí prsíčka a nechtěla jsem je třeba obalit, ale aby byla chutná a nebyla suchá. Tak to se mi asi povedlo, prsíčka nebyla vůbec suchá, byla krásně šťavnatá a nám chutnala. Já vím, že to není bůhví jaký recept, ale nám chutnal, tak jsem se chtěla o něj s vámi podělit a možná, že ho někdo vyzkouší a bude mu chutnat. Je to docela rychlovka, není potřeba dlouhého vaření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninovo-kuřecí pekáček

Tématické fráze: masový pekáček maso se zeleninou jednom pekáči aby nebyla prsíčka suchá pikantní těstoviny se salámem z jednoho pekáčku zamrazena zelenina na pánvi recept na pekaček brambory,žampiony, masem pečená kuřecí prsíčka aby nebyla suchá kuřecí prsíčka zapečené se mraženou zeleninou aby nebyla kuřecí stehna suchá pekáček kuřecí prsíčka recepty zamražená pizza kuřecí stehna recepty v jednom pekáčku