Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 743 kJ / 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,01 g |
Tuky | 6,60 g |
Vláknina | 9,64 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 125,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to taková studená letní omáčka ze Slezska. My jsme ji měli doma docela často. Taky se k ní vařily kynuté neplněné knedlíky. Když nebyl čas, tak se jen přikusovala vánočka. Taky jsme ji ji měli jako jeden z vánočních chodů, ale to už byla vylepšená rozinkami, ořechy a byla vařená.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2017 19:50
7. 3. 2016 17:38
7. 3. 2016 15:55
6. 3. 2016 13:52
Šimlena s halečkami, ale povidlovou omáčku máme moc rádi
6. 3. 2016 13:03
yanull: díky za příspěvek, moc mě potěšil, a všem vám děkuji za milé komentáře
6. 3. 2016 04:34
„Halečky", klobásy s černou máčkou, zelí a kobzole, toť národní pokrm Slezáků. Halečky, dále od hranic v Prusku „kluśky" zvané, přikusují se k většině jídel. Ječné halečky jsou daleko oblíbenější než ze žitné mouky. Halečky mohou se nadíti slívami, třešněmi, jablky, hruškami, podle čehož dostávají jména; též se jen omastí a pak jedí.
5. 3. 2016 21:29
5. 3. 2016 16:52
5. 3. 2016 16:15
5. 3. 2016 16:05
5. 3. 2016 14:57
5. 3. 2016 14:44
5. 3. 2016 14:26
5. 3. 2016 14:20
A název se mi taky moc líbí, slyším to poprvé...holt rozená Středočeška, no..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 57 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 48 sekundami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 15 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 3 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 3 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 3 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
Škubání slepice krok za krokem: Jak postupovat a na co si dát pozor
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: vánoční povidlová omáčka slezská černá omáčka povidlova omacka s orechy černé halečky švestkova omáčka šimlena vanoční šimlená kynute knedliky šimlena cerna omacka vanoce lidovy název šimlrna slezská černá sladká omáčka - recept studená švestková omáčka recept příprava vánoční povidlové omáčky sladka omačka šimlena vánoční omáčka za studena povidlova omacka sladká povidlova vanocni omáčka vánoční povidlova černá omáčka sladká povidlova omáčka omacky k zebrum studená omáčka z povidel mléka
Suroviny: mléko, povidla švestková, cukr, perník strouhaný, brambory, mouka hrubá, sůl
Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJMO
14 názorů