Zapečené hovězí maso s párkem, anglickou a kečupem

Kamila S. Kuchařka: Kamila S.

Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny 6-8 porcí Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

750 g hovězího zadního masa (možno použít i vepřové či srnčí)
500 g párků
400 g anglické slaniny
300 g kečupu
2 velké cibule
sůl
pepř
kousek másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Párky nakrájíme na půlky (i podélně), slaninu na menší plátky, cibuli nadrobno.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme vrstvu masa, na ni anglickou slaninu a kousky párků, posypeme cibulí a polijeme kečupem. Poté vrstvy opakujeme.

  4. Přikryjeme pokličkou a pečeme až je maso měkké, cca 1-1,5 hodiny. Cibule se rozpeče.

  5. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Kečup můžete použít jemný i ostrý nebo je smíchat.

Recept kdysi dostala mamka od známé a stal se z něj náš oblíbený rodinný recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zapečené hovězí maso s párkem, anglickou a kečupem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí maso recepty recepty z hovězího masa maso s parkem hovezi s parkem

Zapomněl/a jsem heslo