

Hovězí kližka s párkem a kapií
Suroviny 3 porce
- 3 plátky hovězí kližky
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžičky Mexického koření
- 1/2 červené kapie
- 1 tenký párek (lahůdkový)
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Kližku nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Omytou, semen zbavenou kapii s párkem nakrájíme na drobno.
Cibuli na oleji usmažíme do růžova. Přidáme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plameni pod pokličkou (jednou obrátíme). Maso pustí vlastní šťávu. Po vydušení na tuk přidáme koření, zamícháme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou maso udusíme do měkka. K měkkému masu přidáme nakrájenou kapii a párek a ještě asi 5 minut podusíme. V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku a šťávu zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme. Hovězí kližku s párkem a kapií podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Přílohy mohou být i jiné. Nesolila jsem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kližka s párkem a kapií
-
Kližka je velice chutné maso a Ty jsi to krásně připravila
+4
Já bych se také přimlouvala za tu slaninku
-
Jani, také chutné papáníčko, za které máš 3.bod
-
určitě velká dobrota
-
Jana Remkova: Dnes jsme to měli k obědu.
-
Pajaska: Fantazii se určitě meze nekladou, ani se nedivím, podle toho, co cpou do těch uzenin. Jani, krásné, barevné jídlo!!
-
Nechci rýpat,ale bych se přimlouvala místo párku za pěknou slaninku nebo kousek uzeného.Nebo ještě párek domácí,to kupované,,něco? "my nemusíme.
Jinak receptík dobrý,něco podobného dělám z králíka.