Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na kmíně

Hovězí kližka je při správné přípravě skutečně výborným pokrmem. Stačí jí dopřát dostatek času. Pak už stačí jen doplnit o smaženou cibulku, slaninu, kmín a divoké koření a vznikne skvělá omáčka s křehkým a šťavnatým hovězím masem.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 170 min

200 min (30 min příprava + 170 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 490 kJ /
834 kcal
Bílkoviny159,15 g
Tuky17,25 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy9,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso poctivě odblaníme a nakrájíme na stejně velké kostky. Krok 2: Maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Krok 3: Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Krok 4: V hrnci rozpálíme olej se slaninou, po rozpálení přidáme cibuli a osmažíme do sklovata. Krok 5: Po osmažení cibule přidáme mletý kmín, bobkový list, nové koření a necháme krátkým restováním rozvonět. Krok 6: Do hrnce vložíme hovězí maso a za stálého míchání restujeme, až se maso zatáhne. Pak maso podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka asi 2-2,5 hodiny. Krok 7: Poté maso opatrně vyjmeme, odložíme stranou a udržujeme teplé. Krok 8: Omáčku rozmixujeme a zahustíme trochou máslové jíšky. Povaříme alespoň 15 minut. Krok 9: Maso vrátíme do omáčky a necháme ještě lehce provařit asi 5 minut. Krok 10: Podáváme s těstovinami, vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 17. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxr9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na kmíně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jxr9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Velmi dobré. :-K

Někdo si třeba pomyslí, že je to obyčejné jídlo, ale já bych si pochutnala. :yes::-K

výborný

Djn: Je to zcela normální a běžné. Jen bych ještě vyndal to nové koření a bobkový listy :-)

Romario: Krásná práce :) jen tak dál, a ať chutná :):yes::yes::yes:

Dnešní inspirace..:-):yes:. Moc dobré a rychlé. A nic nezbylo.

:vařím zítra, určitě bude chutnat celé rodině

vyjmout z omáčky kostky masa je přece běžné. Dělám to u všech omáček vč. guláše. Nevidím v tom problém. Jinak moc pěkný recept, budu vařit v sobotu :-)

Nechápu - nejdřív kostky dusit do měkka a pak vyjmout a šťávu rozmixovat? V praxi je to neproveditelné - vybírat z hrnce uvařené kostky...

Djn: ... jak pro koho, a navíc každý může dotvářet recept dle svého, není to nic proti ničemu :yes:

Djn: Robím to tak stále, chcem, aby si kocky mäsa zachovali po udusení svoj tvar, inak - niekedy stačí máličko a mäsko povolí a oddelia sa vlákna. Ale, proti gustu, žiaden dišputát😀😍

Mňam :yes:

Ottíku, recept je jednoduchý a pěkný. Já dělám na kmínu vepřové a z hovězího bude ještě lepší. Máš 1 :yes:

Tématické fráze:
hovězí kostky na kmíně, hovězí maso na kmíně, co uvařit z hovězí kližky, nejlepší recepty z hovězí kližky, hovězí kližka recept, recepty z hovězí kližky, hovězí kližka recepty, hovězí klížka, kližka recepty, kližka recept, kližka, recepty hovězí maso kližka, hovězí maso kližka recepty, recepty hovězí maso na kmíně, recept hovězí kližka, recept z hovezi kližky, co uvařit z kližky, recept kližka, co uvařit z hovězí klišky, recepty z kližky

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, vývar masový, slanina uzená, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, olej slunečnicový, jíška máslová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu