Žampionové řízečky

Suroviny

2 velké žampiony (cca 150 g)
80 g tvrdého sýru
80 g šunky nebo měkkého salámu
1 vejce
2-3 lžíce hl. mouky
strouhanka podle potřeby
1 jarní cibulka
2 lžíce smetany nebo mléka
2 plátky toustového chleba bez kůrky
sůl
pepř
špetka mleté červené papriky
strouhanka na obalení
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané žampiony, sýr a salám nastrouháme na jemno. Kdo má rád větší kousky může na hrubším struhadle. Přidáme nakrájenou cibulku na drobno, rozdrobený chleba a zbytek přísad.

  2. Vymícháme směs, strouhanku přidáváme postupně tak, aby šly tvarovat řízečky. Obalíme ve strouhance.

  3. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Vhodná příloha jsou brambory a domácí tatarská omáčka.

Poznámka od kuchařky

Záměrně jsem tam nedala ani česnek, ani výrazné koření, aby vynikla chuť a vůně žampionu.

Komentáře k receptu Žampionové řízečky

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani za vyzkoušení.:yes:..máš moc pěknou fotku...;-);-):-K Díky:-)

    Děkuji všem...:-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je fajn, když máš období temna, jako teď já :-D, a můžeš sáhnout na jistotu. Tvé recepty a nápady jsou pro mne jistotou a proto na ně vždy vsázím. Takže dnes žampionové řízečky v mém podání. Něco podobného dělávám jako Řízek junior, jenže tam nedávám ty žampiony :-). Přidávám foto ;-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes byly žampionové řízečky k obědu a je opravdu mňamka:yes::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík,to musím vyzkoušet:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • helena raunerova helena raunerova

    Dobrý nápad s tím nastrouháním všeho dohromady. Já jsem vždy plnila hlavičku žampionu.:-D:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    :-Kmakaluzo: Taky se nemusí strouhat a mohou se krájet:-p. A plněné a obalené jsou výborné, ale to už je zase jiný recept.:-)

    Odpovědět

  • makaluzo makaluzo(neregistrovaný)

    strouhat žampiony mi přijde trochu barbarské, lepší jsou obalené vcelku a můžou se i naplnit něčím dobrým

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Krásné papáníčko

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x

    Super...:yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Hezká a chutná rychlovka:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: žampiony recept žampionové recepty žampiony recepty žampiony jak krájet žampiony na smažení žampiony 150 g jak oloupat žampiony žampionové řízky jak krájet zampiony oběd se žampiony nejlepší směs se s žampiony žampiony-recepty řízky ze žampionových hlaviček zampiony-recept jak nakrajet velke zampiony na smazeni recepty - žampiony recept velké žampiony obalene zampiony řízečky hlívové řízečky