Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 510 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 9,75 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které rozválíme na tenkou placku (asi 3mm). Každou placku necháme chvíli odpočinout (ještě se trochu nakyne). Rozpálíme si troubu na cca 220 stupňů Celsia. (používám elektrickou horkovzdušnou)
Krok 3: Placky pokládáme na pečící papír na plech a necháme v troubě asi 4 minuty, dokud se placky nenafouknou. Poté vyndáme ven - a necháme splasknout (můžeme trochu propíchnout vidličkou) Placky štosujeme na sebe a přikryjeme dalším talířkem nebo pokličkou, případně vlhkou čistou utěrkou. (Nesmí ztvrdnout, ale zůstat měkké, jemně krupavé)
Krok 4: Pokud chceme hned podávat - rozkrojíme placku napůl a naplníme ji předem připravenou směsí. (Na obrázku je náplň z jáhel s kari kořením a dušenou zeleninou.) Ale může být cokoliv jiného (masová směs, gyros, tzaziky, čerstvá zelenina, apod.)
Krok 5: Pokud budeme skladovat - doporučuji nechat trochu vychladnout, zabalit do potravinářské fólie a dát do mrazáku nebo ledničky. Placky by měli vydržet měkké a vláčné asi 3-5 dní. Potom je dobré nahřát placky na horké pánvi s přidáním pár kapek vody. Můžeme předtím rozkrojit napůl aby se lépe vytvořila kapsa a naplnit směsí nebo podávat jako přílohu k zakousnutí.
Zveřejněno 8. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecký pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KywY
Moje poznámka
Řecký pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KywY
Nejnovější recepty
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 2 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 1 hodinou
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 2 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 2 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 4 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 5 hodinami
Tématické fráze:
řecký chléb,
domácí řecký pita chleba,
řecky chleba,
plněný pita chleba,
plněný pita chléb,
pita chleba plněný recept,
recept na pitu,
recept na řecký chléb,
řecké placky,
pita chleba,
řecký chléb recept,
pita chleba bez droždí,
pita placky,
recept na pita chleba,
pita chleba recept,
pita recept,
recept na pita chléb,
pita chleb recept,
pita chléb,
recky chleba recept
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (3)