Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 621 kJ /
387 kcal
Bílkoviny9,09 g
Tuky21,40 g
Vláknina16,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,00 g
Sacharidy33,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit linguine (tedy ploché špagety) ve vodě bez soli. Při cezení si dáme stranou 1/4 šálku vody z těstovin pro další krok. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a dáme do něho nasekaný česnek. Jakmile začne reagovat prskáním, promícháme a zalijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a zakryjeme. Dusíme 5 minut, aby kapusta změkla. Občas promícháme. Krok 3: Propláchnuté a scezené fazole přidáme ke kapustě. Promícháme a vaříme asi 1 minutu. Přidáme těstoviny, přilijeme vodu z těstovin. Promícháme. Ještě opepříme a ihned podáváme. Třeba s bagetkou nebo i opečenou bagetkou.

Zveřejněno 11. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Recepty z malé kuchyně také na http://www.mojetara.cz/recipe/lunguiny-s-cesnekovo...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGPL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGPL

Komentáře (18)

Nechcem rozširovať ďalej debatu o soli, ale zhodou okolností som dnes našla čosi o soli, možno to zaujme aj iných.;-)
http://www.fzv.cz/wp-content/uploads/2015/01/preze...

mojetara: decentní soliči (pěkný název :-D ) tady máš u soli možná chybu (?) - psala jsem ti tam už včera, možná sis nevšiml;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/48379-pomale-kure...

cathleen: Tady chybu nemám, jinde (u pomalého kuřete) je to diskutabilní, ale už jsem odpověděl. Omluva za pozdní reakci. byl jsem ten moment v kuchyni, ne u počítače :-)

Varit testoviny bez soli, je jako upect chleb a neosolit testo, opravdu zvlastni, ale proti gustu a mozna zdravotim problemum nemam namitky. Jen me zarazi vyraz "linguiny", nevim proc, ale kdyz "linguiny" , tudiz i "penny", "farfally" a treba "lasagny"??

Jitkas: Aha. Tak, jak myslíte.

Já těstoviny také vařím ve slané vodě. Myslím si, že solím poměrně málo, jenže ve špitále naopak manželovi zjistili silný nedostatek sodíku :-O, takže měl na stolku mističku soli, aby si přisoloval. Informovala jsem se, jak to poznat, co se v těle děje. Ono je špatné nesolit nebo přesolovat. Denní dávka soli by prý měla být 550 mg, takže asi půlka gramu. (tak miniaturní váhu ale nemám ;-)), takže kořením dál dle chuti, využívám i bylinek. Ale 1 KL prý obsahuje asi 2 g sodíku, takže z toho si to lze už nějak odvodit.

maris: Netušil jsem, jak mi to tady osolíte :-) Ale aspoň si můžeme vybrat jestli solit, nesolit a tak. Já v tomhle receptu prostě těstoviny nebudu solit, ale záleží na každém z nás, co si z receptů vybereme a jak je nakonec dáme dohromady. Výsledek je určitě jasný: dobré jídlo a dobrá chuť. :-)

mojetara: diskuze se rozběhla víc než jsme čekali;-):-)

Já vařím těstoviny vždycky v osolené vodě. Má to tady nějaký zvláštní význam je vařit v neosolené ?

maris: Tentokrát má. Také to dělám, ale teď určitě stačí ta sůl s kapustou. Moc soli, dost problémů, dalo by se říct. Ale, když si je uvaříte v osolené vodě, zvažte to... Přidávám vodu z těstovin, solím kapustu, je-li ta voda slaná, těstoviny slané, sůl do kapusty, není toho moc? Ale třeba ne. Jenom mi nesolené těstoviny v tom všem vůbec nepřipadaly fádní. Když to zkusíte s osolenými těstovinami, dejte vědět.

maris: Maruška, tiež som si už dávno odvyxkla variť cestoviny v osolenej vode. Konzumujeme príliš veľa soli. Je to vec zvyku, po 2-3 týždňoch ti to nepríde málo slané, práve naopak, zistíš, že potraviny majú každá inú chuť, neprebije ich chuť soli.;-)

Tématické fráze:
linguiny, linguiny s, linguiny s houbami, co jsou linguiny, fazole solit nebo nesolit, linguine jak varit, česneková bageta z penny

Suroviny:
kapusta, těstoviny, česnek, fazole bílé, olej olivový, voda, těstoviny, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu