Japonský rýžový hrnec

Papunka Kuchařka: Papunka

Doba přípravy: 20 2 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček)
4 jarní cibulky
kousek zázvoru (1 cm)
1,5 lžíce oleje
2 PL sójové omáčky Tamari
4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy
2 špetky cukru
rýže jako příloha
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme.

  2. Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty.

  3. Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.

Poznámka

Výživová hodnota: porce 490 kcal

Originál receptu z knihy: Kuchařka pro pohodáře (mírně upraveno)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Japonský rýžový hrnec

Tématické fráze: japonsky parní hrnec recepty v ryzovem hrnci japonskýhrnec parní hrnec japonsky

Zapomněl/a jsem heslo