Frappé
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 479 kJ / 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ve vlahém podvečeru po parném dni, neznám nic lepšího, než se posadit na balkon s výborným pitím.
Tento recept jsem získala z minikuchařky, která byla přiložena k mému novému robotu od Moulinex.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2018 23:54
jiz jsem to psala i jinde :
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....
Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat ....
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak
Petrula (Petra) Mani
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....
Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat ....
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak
Petrula (Petra) Mani
7. 7. 2014 17:08
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.
7. 7. 2014 17:06
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.
Ivuška:
Ivuška:
23. 5. 2014 19:02
Tak tohle vazne neni FRAPPE!!!!
28. 7. 2013 11:29
Frappe se nemíchá s mlékem! Není to mléčný kávový Shake!!! Pouze s vodou!!! A mléka jen trošku na zjemnění. Už mě nebaví ty počeštěný přeplácaný recepty!
26. 7. 2012 15:41
Toto není recept na frappé, tam se led ásadně nemixuje a už vůbec ne se vším dohromady. Nepleťte si pojmy... Není to ani ledová káva.
24. 7. 2012 23:42
Já když dělám Frappe, tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-3 kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou čokoládu. Takhle mi to příjde nejlepší. Protože když kávu rozšleháte jen s mlékem tak nevznikne ta suprová hustá pěna Ale každý člověk má jiné chutě, proto to berte pouze jako tip
6. 3. 2012 08:55
ladis:Nemáš vůbec pravdu, káva se skořicí se běžně dělá v Mexiku, snižuje kyselost kávy a tím šetří žaludek. Viz odkaz:
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.
6. 3. 2012 08:22
ladis:myslim, ze je to podle chuti kazdeho, me to chutna taky prave se skorici, da to tomu jiny rozmer.
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y
6. 3. 2012 00:49
ten kdo pise ze tam clovek muze dat skorici tak kave vubec ale vubec nerozumi tak at neradi skorice kazy vylozene kavu chlavne na chuti tam se dava cokolada strouhana a nebo neco jako je granko
6. 3. 2012 00:43
skorice se prece nedava vubec na kavu proc ji tam davaj to je hruza
20. 8. 2011 15:30
Děkuji moc za recept, bylo opravdu výborné, v letních vedrech, někde na terase, ideální :) ještě jednou děkuji
19. 7. 2010 18:46
Tento recept na Frappé chutnalo mé mamince a mému tatínkovi!
11. 6. 2010 23:00
nebudu si hrát na originál, tato "náhražka", ať už se jí říká jakkoli, je v tomto vedru úžasná záležitost pro větší společnost používám mixér, jinak stačí bohatě šejkr...
5. 2. 2010 13:36
V Řecku dají Nescafé (mají druh přesně pro frappé), cukr(kdo sladí), zalejou tak cca 2 cm vody, našlehají pěnu a dolejí buď celé vodou nebo vodou a trochu kondenzovaného mléka + led
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 2 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 22 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 22 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 20 minutami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 29 minutami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 13 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pumpkin spice latte: Podzimní kávový hit připravíte doma za pouhých 22 Kč, v kavárně za něj „vysolíte“ až 150 Kč
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Další recepty
Tématické fráze: domácí frapé ledová káva originál recept jak se dělá frappé káva frappé recept domácí frappé příprava frappe jak se dělá frapé recept na frapé kávu jak udělat kávu frappé příprava frape ledové frappé recept káva frappé frappe priprava šlehač na frapé recept na frappe kavu frappovač nescafe frape kava frape čokoladove frappe frappe kava
Suroviny: mléko, nescafe, cukr, led, šlehačka, zmrzlina, skořice
Frappé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qgl
23 názorů