Jemná haše z pečeného hovězího masa

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

400 g hovězího pečeného masa
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 šalotka
sos z pečeně ( je-li k dispozici, není nutný /
100 -150 ml silného hovězího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku. Zasypeme moukou, orestujeme ji a zalijeme chladným vývarem, přidáme případně zbylý sos z pečeného masa. Prošleháme a necháme provařit 15-20 minut. Promícháme s připraveným masem, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem. Jiná varianta je přendat haši do zapékací misky a krátce zapéct v rozehřáté troubě.

  3. Servírujeme s bramborem, volským okem a kyselou okurkou.

Poznámka

Haši můžeme udělat i z jiného druhu masa, můžeme použít i vařené, ale z pečeného je chutnější.

Na haši mají mnozí ne zrovna hezké vzpomínky ze školních jídelen, ale doma udělaná je moc dobrá a je to šikovné využití zbytku masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 189 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná haše z pečeného hovězího masa

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eja57: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: z ryže lebo zemiakov to neurobíš:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: konzistence asi prejtu....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ono to nemá byť omáčkovité, ale len tak držať po kope? (Zbytky mäsa nemávam, tam vidím problém. U nás ostáva ryža alebo zemiaky...:-8)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: zkus, tento recept je fakt hodně dobrý, za mne s vařeným bramborkem a jen tak, bez volího oka, ale tento recept je zas jiný level... je to moc dobré,,,,

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Konečne viem, čo je hašé...mala som nejaké (mylné) predstavy o mletom mäse a teraz som aj googlila a dozvedela som sa, že ide o reprezentanta tradičnej českej kuchyne a zároveň tradičné jedlo francúzskej kuchyne (hachée = nasekaný"). Vďaka za rozšírenie obzorov!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Eja57: děkuju:-K, já jsem měla zbytek sosu a byl docela výrazný, tak jsem muškát nedávala, ale určitě by se hodil a na citronovou kůru jsem si nevzpomněla, i když ji mám taky moc ráda a používám docela často. Tak příště;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    To je ono!!! Haše mojí babičky...žádné nastavování rohlíky či brambory...zásadně z hovězího...klidně obraného z žeber z polévky...Ale i některé kuchařky školních jídelen ji uměly hodně dobře.
    Dík za připomenutí, už jsem dlouho nedělala - já ještě maličkou špetičku květu a maličko strouhnout citronové kúry, ale fakt maličko...
    Mňam:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené hovězí maso recepty hašé pecene hovězí maso zbytek haše hovězí vařené maso zbylo recept na hašé haše recept pečene hovezi maso recepty pečené haše haše ze zbytků masa hovezi maso recepty madarské hašé švédské haše jemně masové haše

Zapomněl/a jsem heslo