Jemná haše z pečeného hovězího masa

maris Kuchařka: maris

Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

400 g hovězího pečeného masa
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 šalotka
sos z pečeně ( je-li k dispozici, není nutný /
100 -150 ml silného hovězího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku. Zasypeme moukou, orestujeme ji a zalijeme chladným vývarem, přidáme případně zbylý sos z pečeného masa. Prošleháme a necháme provařit 15-20 minut. Promícháme s připraveným masem, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem. Jiná varianta je přendat haši do zapékací misky a krátce zapéct v rozehřáté troubě.

  3. Servírujeme s bramborem, volským okem a kyselou okurkou.

Poznámka

Haši můžeme udělat i z jiného druhu masa, můžeme použít i vařené, ale z pečeného je chutnější.

Na haši mají mnozí ne zrovna hezké vzpomínky ze školních jídelen, ale doma udělaná je moc dobrá a je to šikovné využití zbytku masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná haše z pečeného hovězího masa

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eja57: :-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: z ryže lebo zemiakov to neurobíš:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: konzistence asi prejtu....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ono to nemá byť omáčkovité, ale len tak držať po kope? (Zbytky mäsa nemávam, tam vidím problém. U nás ostáva ryža alebo zemiaky...:-8)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: zkus, tento recept je fakt hodně dobrý, za mne s vařeným bramborkem a jen tak, bez volího oka, ale tento recept je zas jiný level... je to moc dobré,,,,

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Konečne viem, čo je hašé...mala som nejaké (mylné) predstavy o mletom mäse a teraz som aj googlila a dozvedela som sa, že ide o reprezentanta tradičnej českej kuchyne a zároveň tradičné jedlo francúzskej kuchyne (hachée = nasekaný"). Vďaka za rozšírenie obzorov!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Eja57: děkuju:-K, já jsem měla zbytek sosu a byl docela výrazný, tak jsem muškát nedávala, ale určitě by se hodil a na citronovou kůru jsem si nevzpomněla, i když ji mám taky moc ráda a používám docela často. Tak příště;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    To je ono!!! Haše mojí babičky...žádné nastavování rohlíky či brambory...zásadně z hovězího...klidně obraného z žeber z polévky...Ale i některé kuchařky školních jídelen ji uměly hodně dobře.
    Dík za připomenutí, už jsem dlouho nedělala - já ještě maličkou špetičku květu a maličko strouhnout citronové kúry, ale fakt maličko...
    Mňam:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo