Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 619 kJ / 3 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,16 g |
Tuky | 122,32 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 421,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto necháme vyrobit v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Když pekárna těsto vymíchá, program přerušíme a nevykynuté těsto z pekárny přendáme do mikrotenového sáčku. Sáček uzavřeme a těsto vložíme do lednice, kde ho necháme do druhého dne.
Krok 2: Druhý den těsto vyndáme a necháme ho v míse asi 40 minut při pokojové teplotě. Pak z něj odložíme menší část. Větší část rozdělíme na stejné dílky a z každého vytvoříme váleček - tělíčko kočky. Menší část také rozdělíme na dílky a z každého dílku utvoříme kuličku, to budou hlavičky. Válečky zamotáme do šneka a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Každou kuličku na dvou místech zmáčkneme, utvoříme tak ouška. Hlavičky přiložíme k tělíčkům. Kočičky potřeme rozšlehaným vejcem a tělíčka posypeme mákem. Můžeme udělat očka, třeba z černého sezamu a čumáčky z cukrových kytiček.
Krok 3: Kočky necháme na plechu ještě asi 15 minut kynout a pak je dozlatova pečeme při 180°C 15-20 minut.
Zveřejněno 15. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karáskové kočky z chlazeného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjKN
Moje poznámka
Karáskové kočky z chlazeného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjKN
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 3 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 5 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 6 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 6 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 7 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 8 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší karásky recept,
babiččiny karásky,
kynute těsto chlazene,
karasek recept,
karasci recept,
kynuté karásky,
chlazene kynute těsto,
karasek pečivo,
karasek z pekárny,
chlazené kynutí ťesta,
maslove chlazene testo,
karásek,
recept karásek,
kynuté těsto - chlazené,
sladky karasek,
pečivo karasek,
pečení karásků,
kynute testo chlazene recepty,
babiččiny karásci,
nevykynute testo
Suroviny:
mléko,
vejce,
rum,
olej slunečnicový,
sůl,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
vejce,
mák
Komentáře (15)
Chlazení těsta v lednici - má nějaký určitý důvod?