Houbová terina s cibulovo-rajčatovým salátem

Lubik Kuchař:

Studená kuchyně 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

1 cibule
1 palička česneku
houby (já vytáhl z mrazáku cca 2 hrsti)
hrst bylinek (co zahrádka dala)
3 papriky
sůl
pepř
olej
kelímek smetany
2 plátky želatiny
Na salát:
cca 20 ks cherry rajčat
1 větší cibule
šťáva z půlky citronu
lžička třtinového cukru
hrst bylinek
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme česnek. Restujeme do zlatova. Přidáme houby (mohou být i čerstvé) a restujeme. Přidáme papriky, zalijeme smetanou, chvíli podusíme.

  2. Želatinu dáme do vody nabobtnat. Po chvíli přidáme do směsi a pořádně promícháme. Jak začne směs houstnout, přelijeme ji do formy vyložené potravinářskou folii a dáme do lednice ztuhnout.

  3. Salát: Cibuli nakrájíme na větší kousky, posolime a opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Lehce pomačkáme. Přidáme rajčata, hrst bylinek, lžíci třtinového cukru a pořádně promícháme.

Poznámka

Inspirace Zdeněk Pohlreich.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová terina s cibulovo-rajčatovým salátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo