Rokoko

Maja Motti Kuchařka: Maja Motti

Dorty 5 názorů

Suroviny

4 vejce
250 g moučkového cukru
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
100 g horké vody
100 g oleje
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, pomalu přidáváme horkou vodu. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru. Z bílků, špetky soli a 4 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh, přidáme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.

  2. Pečeme v horkovzdušné troubě na 150°C dorůžova.

Poznámka

Jahodový krém: 500 g jahod (nebo jiné ovoce) rozmixovat doplnit množství vodou na celkový objem 380 ml, dát vařit. V 1 dl vody rozmíchat 1 jahodový pudink s 1 čl solamylu a s jahodami uvařit, nechat vychladnout. 1,5 kostky másla vyšlehat s 5 PL cukru moučky do pěny a zašlehat jahodovou směs.

A pak už jen vymyslet, jaký povrch dortu dáte, marcipán můžete pomalovat nebo bedničku jahod pomalovat a nahoru naskládat marcipánové jahody. Nebo něco úplně jiného. Tak šikovné ruce!

http://www.majamotti.eu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rokoko

Tématické fráze: dort rokoko dort rokoko recept recept na dort rokoko cukroví rokoko krém rokoko řezy rokoko rokoko dorty rokoko krém rokoko řezy rokoko olej rokoko dort rokoko rezy recept rokoko moučník rokoko rokoko dortíčky dortíky rokoko