Šišky z mletého masa s dunajskou klobásou a korbáčky

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 50-60 min PT0H55M 2 porce Mleté maso 14 názorů

58

Suroviny

250 g mletého masa MIX
1 žloutek
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 kusu dunajské klobásy, ale může být jakákoliv tvrdší, pikantní klobása
2 copy uzených korbáčků
2 lžíce smetany na šlehání
1/2 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do misky. Přidáme žloutek, hořčici, česnek, nadrobno nasekanou cibuli, česnek, smetanu.
    Na hrubých nudličkách nastrouháme klobásu a také ji přidáme do misky. Nakonec na mini kousíčky nakrájíme korbáčky a přimícháme je ke směsi.

  2. Směs mírně osolíme-klobása je dost slaná, opepříme a vše pořádně propracujeme.

  3. Mokrýma rukama tvoříme šišky, které dáváme do pekáčku na pečící papír. Není potřeba už žádný tuk, smetana a maso ho pustí dost, ale můžeme přilít pár kapek vody.

  4. Pečeme na 180 ve vyhřáté troubě dočervena a během pečení obracíme a podléváme výpkem

Poznámka

Jako přílohu jsem měla feferonový salát, ale tohle jídlo bude báječné i s bramborovou kaší, nebo jakkoliv upravenými bramborami..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 137 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šišky z mletého masa s dunajskou klobásou a korbáčky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo