Mleté řízky z bůčku s uzeným sýrem

Ivace64 Kuchařka:

Mleté maso 10 názorů

Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů
Přidat další fotografii
59

Suroviny

600 g mletého bůčku nebo jiného masa
300 g nastrouhaného uzeného sýra
1 nasekaná chilli paprička
150-200 ml mléka
sůl dle chuti
Na trojobal :
hladká mouka dle potřeby
špetka uzené papriky
3 rozšlehaná vejce
strouhanka dle potřeby
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, nadrcenou chilli papričkou, mlékem a vše dobře promícháme.

  2. Masovou směs dáme na noc uležet do ledničky. Druhý den maso ještě jednou promícháme a uděláme mokrou rukou řízky. Obalíme v hladké mouce s uzenou paprikou, ve vejcích a nakonec ve strouhance.

  3. Pečící papír na plechu pokapeme olejem a řízky dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Jednou obrátíme. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborem nebo s kaší.

Poznámka

Tyto řízky dělala paní tchýně. Vždy jsem se dívala, jak je dělá, ale nějak se u nás zapomněly a tak jsem je zkusila včera a znovu jsem si je připomněla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 719 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté řízky z bůčku s uzeným sýrem

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Děkuji, Aničko,někdo mele i uzený bůček, ale paní nebožka tchyně mletý bůček vždy smíchala se strouhaným uzeným sýrem a naložila na noc do mléka a druhý den trojobal, mne to vždycky chutnalo víc, jak řízky, tak jsem to zkusila, orpavdu s tím mlékem naložené je to moc dobré:-K:yes:

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Karboše z mletého bůčku jsem zatím dělávala jen s obyčejným sýrem,nebo s nastrouhanými tavrůžky.S tím uzeným to bude také dobrota:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Ivace64: <3

    Odpovědět

  • hosta hosta

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    cathleen: děkuji moc, jsi hodná, vážím si Tě:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Mleté maso je hodně variabilní, myslím, že dělá každá z nás.:-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Holanďan mírně do uzena...to by nám chutnalo:-):yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo