Mleté řízky z bůčku s uzeným sýrem

Ivace64 Kuchařka:

Mleté maso 10 názorů

59

Suroviny

600 g mletého bůčku nebo jiného masa
300 g nastrouhaného uzeného sýra
1 nasekaná chilli paprička
150-200 ml mléka
sůl dle chuti
Na trojobal :
hladká mouka dle potřeby
špetka uzené papriky
3 rozšlehaná vejce
strouhanka dle potřeby
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, nadrcenou chilli papričkou, mlékem a vše dobře promícháme.

  2. Masovou směs dáme na noc uležet do ledničky. Druhý den maso ještě jednou promícháme a uděláme mokrou rukou řízky. Obalíme v hladké mouce s uzenou paprikou, ve vejcích a nakonec ve strouhance.

  3. Pečící papír na plechu pokapeme olejem a řízky dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Jednou obrátíme. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborem nebo s kaší.

Poznámka

Tyto řízky dělala paní tchýně. Vždy jsem se dívala, jak je dělá, ale nějak se u nás zapomněly a tak jsem je zkusila včera a znovu jsem si je připomněla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 765 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mleté řízky z bůčku s uzeným sýrem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo