Kuřecí stehýnka nadvakrát

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky
1 kg brambor
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce provensálskeho koření
sůl
pepř
olej
Trojobal:
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame provensálske korenie, soľ, čierne korenie a sójovú omáčku a mäso dobre v zmesi obalíme. Necháme v chlade cez noc odležať.

  2. Druhý deň mäso obalíme v trojobale a rýchlo z oboch strán opražíme. Mäso nemá byť prepečené a mäkké.

  3. Do pekáča dáme trocha oleja a vymastíme ho.
    Na dno uložíme na tenšie kolieska nakrájané zemiaky, osolíme a na ne uložíme opražené mäso.

  4. Zakryté v rúre na 180°C dopekáme cca 30 minút.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehýnka nadvakrát

  • casino casino

    S receptem to přímo nesouvisí...:-)
    Jana Pá:
    Jj, často se to dělá jak píšete, ale právě proto jsem maso napsal verzálkou:-)
    Na řízcích z drůbežího masa není takřka co pokazit, ale i další smařené řízky (vepřový, milánská kotleta, vídeňský řízek, židovský řízek) patří mezi minutky a lze je opravdu připravit i bez dodělávání v troubě. Chce to akorát, vedle přípravy masa, trochu cviku a především maso nepřesmažit a neudělat z delikatesy "podrážku".
    No, když nám skončily "medové týždne" a já začínal s vařením, tak jsem byl schopen udělat podešev i z vánočního kapra...;-(:-8

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    casino: např. já, vždy musím dopékat v troubě řízky, připadají mě tak lahodnější, každé maso není hned hotovo na minutku, takže si ho raději dopeču - kde ? no, přece v troubě, ale ta marináda vypadá velice :yes:, takže díky za recept :-!

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Souhlasím, souhlasím, souhlasím:-) ale už si na TOP pomalu připadám, že dost často trdluju jak vy pískáte:-D
    Jj, rcp je zajímavý...
    Akorát mi poněkud uniká důvod, proč KUŘECÍ, navíc NALOŽENÉ maso, které je šťavnaté a DOKŘUPAVA usmažené řádově za minuty, se posléze zadekluje a dál "suší" v troubě na zemákách...:-O
    Takže parafrázuji klasiku: sice je to nekřupavé, zato to trvá dýl!:-D
    No, proti gustu... ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Souhlasim s Dajdou, zajimavy recept.
    Kureci stehenni rizky take dopekam v troube, ale s brambory je to pro me novinka.
    A masicko je pekne namarinovane:-p.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tak to je zajímavý recept:-! Maso z kuřecích stehýnek mám ráda, chutnají mi mnohem více než sice teoreticky kvalitnější, ale sušší prsíčka.

    Odpovědět

Tématické fráze: šťavnatá kuřecí stehýnka kuřecí stehýnka co pripravit z kurecich stehynek kuřecí stehýnka v troubě kureci stehynka v trojobalu šťavnatá kuřecí stehna na tymiánu kuřecí stehýnka recept marináda na štavnatá kuřecí stehýnka šťavnatá kuřecí stehýnka recept nejlepší pomalu pečená kotleta a smetanové brambory pečení masa nadvakrát kuřecí stehýnko recepty řízky z kuřecích stehýnek recept kuřecí stehýnka

Zapomněl/a jsem heslo