Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,74 g |
Tuky | 27,22 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 787 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 286,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum, mléko, mouku, pečící prášek, sůl a skořici (já vše smíchala ručním šlehačem).
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit zbylé máslo a hnědý cukr.
Krok 3: Do dortové formy vlijeme směs z pánve. Na ní poklademe oloupaná, na měsíčky nakrájená jablka. Kde jsou mezery poklademe brusinky. Vše zalijeme těstem a dáme do trouby péct na 180°C na 50 minut.
Krok 4: Překlopíme formu na talíř, rozkrájíme a podáváme se šlehačkou pro ozdobu (já použila koupenou šlehačku ve spreji).
Zveřejněno 4. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převrácený jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzKv
Moje poznámka
Převrácený jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzKv
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 10 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 15 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 20 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 6 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 10 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 12 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 12 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 13 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 15 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 17 hodinami
Tématické fráze:
převrácený koláč,
převrácený jablkový koláč,
francouzský převrácený koláč,
prevraceny kolac s jablky,
prevracene kolace,
prevraceny koláče,
kolac na panvi,
převrácený švestkový koláč,
jablečný koláč na pánvi,
jablkový převrácený koláč,
jablecny kolac z pánve,
francouzky jablečný koláč na panvi,
převrácený jablečný koláč s karamelem,
koláč z pánve,
převrácený jablečný francouzský koláč,
převrácený jablov koláč,
jablkový koláč převrácený,
prevraceny tvarohovy kolac,
převrácený dort,
prevracene jablka koláč
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
rum,
mléko,
mouka,
sůl,
skořice,
cukr třtinový,
brusinky,
jablko,
šlehačka
Komentáře (3)
No, nerad se opakuji, pokud ale máte nádobu vhodnou k přípravě karamelu a k následnému pečení (Emile Henry, litina, Jenna Glas), pak lze oboje provést v jedné nádobě