Vepřový plátek v pikantním koprovém těstíčku

Suroviny

4 ks vepřového masa (kotleta, kýta, krkovička)
2 vejce
sůl
2 lžičky kopru ve slaném nálevu
1 lžička harissa
hladká mouka asi 3 lžíce
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme rukou a nasolíme.

  2. Připravíme si těstíčko = vejce mouku,kopr a harissu vyšleháme metličkou do hladké hmoty, do takové konzistence, aby těstíčko z masa skoro nestékalo. Těstíčko necháme asi 5 minut odležet.

  3. Poté obalujeme plátky masa v těstíčku a opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách.

  4. Opečené maso dáme na zapékací talíř, přikryjeme alobalem a dáme ještě na 15 minut do rozehřáté trouby. Maso bude krásně měkoučké.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem zvolila zbouchnuté brambory. Ostrost těstíčka zvolte dle vlastní chuti.

Harissa = obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl (5%) a olivový olej. Vyrábí se smícháním těchto ingrediencí do hustoty pasty.

Komentáře k receptu Vepřový plátek v pikantním koprovém těstíčku

Tématické fráze: vepřové plátky v těstíčku maso v jablkovém těstíčku vepřový plátky v testicku vepřové plátky v těstíčku recept vepřové plátky vtěstíčku koprova z vepsovy filé v pikantnim těstíčku vepřové plátky s rýží v testicku zapekáme maso v těstíčku