Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta na sherry

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 minut- bez nakládání masa

45 minut- bez nakládání masa

24. 3. 2017 19:59

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 129 kJ / 270 kcal
Bílkoviny4,52 g
Tuky8,95 g
Vláknina8,43 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 3,28 g
Sůl7,95 g
Sacharidy38,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

26. 3. 2017 13:58

janky3: Tak na koleno jsem zapomněla. To opravdu peču s pivem, naložené v česneku a hořčici. Je výborné, <3 ale je to asi jediné jídlo, při jehož přípravě pivo používám.

janky3 janky3

26. 3. 2017 11:31

Marie Svarcova: Zkoušela jsem i pivo na pečené vepřové koleno, ale nepamatuji si výsledný efekt. Ale viděla jsem, že pivem polévají maso na rožni, tak jsem to chtěla vyzkoušet alespoň na kousku prasátka.:-D

Dajda Dajda

25. 3. 2017 21:04

janky3: Myslím, že mouku je třeba z těchto důvodů prosívat stále, já to alespoň tak dělám. i když třeba jen peču chleba - vždycky se něco najde, co tam nepatří, v poslední době třeba slepené kousíčky mouky.

Marie Švarcova: Taky miluju vaření s vínem, pivo mi kupodivu jako surovina na vaření k srdci nepřirostlo. Na Vánoce vždycky dělávám maso na červeném víně. Může to být hovězí, zvěřina, ale skvělý je i králík. S vínem opravdu nešetřím, když je potřeba, tak spotřebuji na zhruba 1,2 kg masa 1/2 l i více. Maso peču až 3 hodiny (s výjimkou králíka, který je měkký za hodinu) a vínem podlévám od samého začátku. Omáčka, do které se dává koření jako do svíčkové a navíc rajčatový protlak a pikantní rybízový džem, nemá chybu. Musí se však pořádně proležet, alespoň 2 dny. I když něco z alkoholu zůstane, tak v jedno porci ho jistě není mnoho. Řekla bych, že je lepší vařit s dobrým vínem než s různými chemickými ochucovadly. :-p

janky3 janky3

25. 3. 2017 18:52

tejaja: Skoukla jsem oba weby, ale názory od vnadné paní mi nepřišly dobré. Třeba vajíčka naše kuchařka ve škole velmi dlouho chladila proudem vody, nejen proto, aby se dobře loupala, ale i proto, aby se dobře krájela. A byla jsem u toho a pomáhala loupat. Fakt se to šlo dobře i kráječem vajec na plátky. Já je navíc na kulatější straně napichuji. To také usnadňuje loupání.
Pak psala o hnědém cukru z řepy cukrovky. Ale myslím, že většina z nás myslí třtinový cukr, který je o něco zdravější. Konzervační látky jsou použitelné, pokud mají Éčka velmi nízké číslo.
Třeba přes 400 je už nebezpečné, i nižší. Myslím, že mouka se prosívala nejen proto, aby se
nadlehčila, ale i pro případ, kdyby v ní byli mouční moly. Před léty jsem si koupila kroupy, hned jsem je nezdělala a pak jsem musela všechno vyházet. S alkoholem nevím, to by v restauracích musili varovat řidiče, že v pokrmu je alkohol. Zeptám se lékařky. Ale do jídla se ho tolik nedává a je to více porcí. :-O:-8

tejaja tejaja

25. 3. 2017 17:42

Dajda: Moudra som čítala aj od iných lekárov a chemikov. Takže štúdie hovoria toto: Keď pridáte do vriacej omáčky alkohol, premiešate a odstavíte z tepla, tak v pokrme zostáva 85% alkoholu z pôvodného množstva. Čím dlhšie varíte, tým sa alkohol odparuje. Pri varení alebo pečení 15 min zostáva 40%, pri hodine to je už len 25% a pri 2 a pol hodine to už je len symbolických 5%.
To, že sa pýtala matka dieťaťa je pre zostatok alkoholu v jedle irelevantné. ;-)

Dajda Dajda

25. 3. 2017 17:14

tejaja: Šestnáctiměsíčnímu dítěti bych opravdu maso na víně nepřipravovala, ale moudra na ahaonline bych tak vážně nebrala - jsou jich tam haldy a člověk by se z nich musel zbláznit, kdyby se chtěl podle nich řídit. 8-(

tejaja tejaja

25. 3. 2017 16:54

janky3 janky3

25. 3. 2017 16:24

Marie Svarcova: Já také, dávám i Portské Tawny a Chery. Do cibulačky á la já- dávám dobré bílé. Sice alkohol na cukrovku a játra nepiji, už jsem si zvykla, ale do jídla je to bašta. Mívala jsem ráda červené polosuché, příležitostně, ale játra s vrozenou vadou ( nevědela jsem to do čtyřiceti let) vypadala, že nikoli příležitostně, ale denně 2 litříky, proložené rumem. Od biopsie jaterní už ani příležitostně. Ale stejně mi to tenkrát nevěřili, že jsem nenasávala.Nyní mám z nevhodných léků jaterní cirhózu, tak teď už ani pro jistotu nečichnu ke špuntu. Ale k dobré náladě alkohol nepotřebuji.

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 3. 2017 14:58

:yes::yes: miluji vaření na víně , alkohol vyprchá a báječná chuť zůstane <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kotlety recepty kotleta recept kotleta recepty recept kotlety ahaonline ahaonline kotlety recept recepty z kotlety ahaonline recepty top recepty recepty kotlety recepty s alkoholem cherry vykostena kotlety vepřové kotleta na sherry dobre sherry na vareni nakládání kotlety vykostěná kotleta recepty na kotletu recept s kotlety recepty k kotlet

Suroviny: kotleta, mrkev, pórek, paprika čerstvá červená, brambory, máslo, kečup sladký, hořčice, olej olivový, pepř mletý, koření grilovací, koření na grilovanou zeleninu, sůl, kmín celý, bujón, sherry, libeček

TopRecepty.cz

Kotleta na sherry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qGG