

Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci
Suroviny 4 porce
- 850 g kančího masa na dušení
- 400 g povolené zmrazené hříbkové směsi
- 150 g slaniny
- 150-200 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opeříme, osolíme a promícháme.
Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky.
Do masa uděláme ostrým nožem otvory, do kterých dáme na delší špalíčky nakrájenou slaninu.Maso osolíme, opepříme a pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.
V pánvi na rozehřátém oleji restujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Na ni dáme prudce ze všech stran zatáhnout připravené maso a poté ho i s výpečkem přendáme do pomalého hrnce na hříbkovou směs.Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny.
Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. K hříbkové šťávě přilijeme cca 3/4 kelímku smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. Podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, můžeme dát smetanu celou.
Omáčku podle potřeby dochutíme, prohřejeme, maso zbavené provázku naporcujeme a podáváme s rýží.
Vhodný je i houskový knedlík.
Poznámka od kuchařky
Dělávám i z hovězího a vepřového masa stejnou dobu na II.stupni.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci
-
cathleen: Děkuji za info
-
Frantiska, Anna: už je to opraveno
-
Anna Kocikova: věřím tomu, že to během par dnů opraví :)
-
mika59: I u Tebe mi to zmizelo
-
Anna Kocikova: Ano zmízí to..
-
I mě mizí kuchaři,kteří si recept oblíbili
...
-
Já také raději vařím v papiňáku,ale když mě přepadne ta má lenora,tak i ten pomaláček občas opráším
Děkuji Ti
-
Tenhle recept se mi líbí.Dělám něco podobného v papiňáku z vepřového masa.Masko nechám tak 20 minut,pak vypnu,po ochlazení otevřu, přidám houby a znova zapnu tak na 10 minut.Nechám dojít-a je hotovo